27 juli 2016

Van Zeeland naar Nieuw-Zeeland!

Gekrijs in het vliegtuig
Het is een lange reis van Zeeland naar Auckland. Zo’n 24 uur vliegen in totaal (en natuurlijk eerst nog 2,5 uur naar Amsterdam toe).
Een hele klus met drie kinderen, al zeg ik het zelf. De twee oudsten hielden zich wel aardig bezig met filmpjes, spelletjes en sliepen af en toe, maar onze jongste -net 1 jaar jong toen- was op haar aller-aller-verschrikkelijkst. Die vond het vliegen helemaal niks en heeft voornamelijk gekrijst. Heel hard. En niets kon haar stoppen. We hebben in ieder geval geen vrienden gemaakt tijdens onze reis.

Maar liefst 24 uur in een vliegtuig! Van Zeeland naar Nieuw-Zeeland
Maar liefst 24 uur in een vliegtuig! Van Zeeland naar Nieuw-Zeeland

Bijtanken in Singapore 
In Singapore konden we even bijtanken in een hotel op het vliegveld om vervolgens weer voor zo’n 11 uur het vliegtuig in te moeten. Zelfde verhaal!
Iedereen haatte ons, althans zo leek het wel. Eenmaal aangekomen in Auckland, in de stromende regen, was het een hele kunst om een huurauto te vinden die groot genoeg was voor ons gezin en onze koffers.
photo_33882_20140913
Glimmend bakkie
Uiteindelijk kregen we een grote bos sleutels mee en gelukkig: er was een auto waar alles (net) in paste. Een splinternieuwe, glimmende auto. Nog nooit gebruikt.
Wegwezen dus! We waren net 10 minuten onderweg toen er iets tegen de voorruit vloog. Vanuit de binnenkant?
De jongste had helaas overgegeven, en dat zou het arme kind de hele rit blijven doen. Het is normaal een rit van 4 ½ uur rijden, maar we hebben er ruim 6 uur over gedaan. Wat een horror rit!
Openbare toiletten
Ik heb alle openbare toiletten onderweg gezien en de auto zag er natuurlijk al snel niet meer uit (en rook ontzettend zuur). Ik vroeg me af hoe we dit in hemelsnaam weer schoon konden krijgen, maar bovenal maakte ik me zorgen om onze jongste. Wat was er met haar aan de hand?

Intussen was het alleen maar harder gaan regenen, iedereen was moe en voelde zich ellendig. Ik had me onze aankomst in Nieuw-Zeeland toch echt wel anders voorgesteld!