9 april 2017

Single mom by choice || ”Oh, de vader? Die zit verstopt onder de tafel.”

Wil je eerst de vorige BLOG van Yessica nog eens lezen? Klik dan HIER.
De vader?
Voordat je met je new born  naar het consultatiebureau gaat, krijg je eerst een huisbezoek!
De dame in kwestie vraagt -uiteraard- naar de vader. Ik krijg in zulke situaties altijd de neiging om te zeggen: ”De vader? Die zit verstopt onder de tafel. Kom maar tevoorschijn schat, ze heeft je door!”
Mommy blogger Zeeland
Maar ik houd me in. Ik leg voor de zoveelste keer uit dat hij niet in beeld is en ze gaat er verder niet op in. Ze vervolgt het gesprek met een uitleg over de functie van het consultatiebureau en geeft me een groeiboekje en een link naar het kinddossier!
Dagelijks trainen?
Zoals ik altijd op school deed, bewaarde ik mijn huiswerk (het inkijken van het dossier) tot een dag voor onze afspraak bij het consultatiebureau. Ik vulde de naam en geboortedatum van mijn dochter in en plaatste een mooie foto van mijn prinsesje. Ik scroll door het dossier en ik klik op de link adviezen.
Wat ik daar zag, deed mijn kaken rood gloeien van schaamte. Train dagelijks met je baby de nek- en rugspiertjes?????
Dat heb ik helemaal niet gedaan! Wat nu? Met in mijn gedachten de woorden ‘waardeloze moeder die je daar bent’, begin ik direct met de training. Hmm, dat loopt best gesmeerd. Hopelijk krijg ik niet op m’n kop.
Mommy blogger Zeeland
Het bureautje
Samen met mijn moeder gaan we naar het bureautje toe, achteraf een zeer handige zet.
Je komt binnen, kleed je kindje uit en bent vrijwel direct aan de beurt. Maar dan… Wat moet ik met mijn tassen? Die laat je natuurlijk niet onbewaakt achter.
Fijn dat we met zijn tweeën waren!
Ik zie moeders met baby’s die net zo hard huilen als mijn kindje wanneer ze haar jasje aan moet. Ik lach tegen mijn lotgenoot en dan is mijn prinses aan de beurt. Mijn dochter werd gewogen, gemeten en ook haar hoofdje kreeg een meetlint om.
Nek-en rugspieren
We vervolgen het consult in het kantoortje van de arts. Ze vult de gegevens in en vertelt dat mijn -te vroeg geboren- dochtertje netjes groeit. Dan is het moment aangebroken dat ze haar gaat ‘testen‘. Ik kan mijn lachen niet inhouden, wanneer de wildvreemde arts mijn dochter over de tafel laat lopen en haar reflexen test door haar nét niet te laten vallen.
Mommy blogger Zeeland
Apetrots
Maar dan geeft de arts aan dat ze haar nek- en rugspieren gaat bekijken. Het zweet breekt me uit… Nu gaat het gebeuren… De arts kijkt vol verbazing naar mijn baby die, alsof ze nooit iets anders heeft gedaan, haar hoofdje mega sterk omhoog houdt. “Dat is een sterke baby,” zegt ze.
Apetrots was ik op mijn kleine meid. Wat doet ze het toch goed en wat heeft ze haar moeder gered. We zijn echt een team, onafscheidelijk en we helpen elkaar overal doorheen!
Tot slot nog een paar tips voor het bezoek aan het consultatiebureau:

  • Trek je baby geen sokjes aan, maar zo’n handig slobbroekje met aangehechte sokjes, zo raak je ze niet kwijt en het  scheelt je weer een vechtpartij.
  • Rompers met lange mouwen kun je beter ook thuis laten. Of je moet het heel gezellig vinden in de wachtruimte van het bureautje, maar een shirt over die mouwtjes heentrekken is net zo’n gevecht als een jasje aandoen.
  • Neem -indien mogelijk- iemand mee.  Partner, vader, moeder, broer, zus, oom, tante, neef, nicht, vriend of vriendin.
  • Houd je fototoestel, of zoals we dat tegenwoordig doen, je telefoon paraat. Een foto van je kruimel op de weegschaal van het consultatiebureau staat toch erg leuk in het fotoalbum.

Mommy blogger Zeeland