8 oktober 2017

Ons leven met Tijn #7 In sneltreinvaart door reptielenzoo Iguana in Vlissingen

Gastblogger Monique schrijft maandelijks over haar leven met haar lieve zoontje Tijn. Tijn is verstandelijk beperkt en heeft een heftig gedragsprobleem met veel agressie. Deze mama schrijft om awareness te creëren voor de gedragsproblematiek bij kinderen, die je aan de buitenkant niet kunt altijd kunt zien! 
Voor haar Facebookpagina klimt ze vaker in de pen, klik <<<HIER>>> om haar te volgen. 


KROKODIL
Tijn houdt van Freek Vonk, de dodelijkste 60 en alles wat met dieren te maken heeft. In de vakantie is Tijn dan ook druk bezig met het ombouwen van onze vitrinekast tot een waar krokodillenverblijf. Het is heerlijk om hem zo vol enthousiasme rond te zien sjouwen met alles wat hij bedenkt. Dat de kast eerst door Tijn is leeg gemaaid en de bak waar hij de krokodil in wil doen vol met Knexx zat, (de inhoud ligt nu over de gehele vloer verspreid) dat neem ik maar voor lief. Tijn is heerlijk aan het spelen. Hij is druk in de weer met van alles om het verblijf vanuit de werkelijkheid na te bootsen.
AQUARIUM
Als het klaar is mag ik komen kijken: “Maaaahaaaaam, kijk eens, ik heb een krokodillenaquarium gemaakt.”
Als ik meeloop zie ik wat Tijn voor prachtigs heeft bedacht: De kast is inderdaad een soort aquarium geworden, compleet met een verlichte waterbak. Tijn heeft namelijk de bak van de Knexx met water gevuld (tot de rand) en daar een zaklamp in gedaan, zodat het een gezellig tafereeltje is voor de krokodil. Ook aan een waterbakje en voer is gedacht en er staat een mandje waar de krokodil heerlijk in kan vertoeven. Erg creatief bedacht allemaal in elk geval én een bijkomend voordeel is dat we nu ook meteen weten dat onze zaklamp waterproof is, want die blijft vrolijk onder water doorschijnen.

IGUANA STINKT?
We besluiten een dag later om de krokodillen in het echt te gaan bekijken bij reptielenzoo Iguana in Vlissingen. Tijn Vonk loopt natuurlijk voorop! Het is zo dat als je met Tijn naar een dierentuin gaat je met een gangetje van 35 km per uur door de dierentuin kan, om vervolgens drie kwartier later de gehele dierenverzameling in een soort flits aan je voorbij te hebben zien komen.
Ook je arm is dan minstens een halve meter langer, aangezien hij continu mee loopt te trekken als het niet snel genoeg gaat. Dat was nu natuurlijk niet anders. In de reptielenzoo was het warm. Heet. Ook rook het er niet naar bloemetjes. Dat vond Tijn ook en dat mochten alle bezoekers ook horen van hem. Luidkeels werd dat meegedeeld. Er waren mensen die niet opzij gingen en dan ging allemaal niet snel genoeg voor hem. Doorlopen, vooral doorlopen want we zochten naar de krokodillen!
KLAPPEN
Onderweg en tijdens het kijken naar dieren, mochten Quinten en ik weer wat scheldwoorden, schoppen en klappen uit een overprikkelde Tijn incasseren. Maar eerlijk is eerlijk: daarna ging het dan wel weer want dan had hij even z’n ontlading gehad. Helaas voor Tijn een teleurstelling, want de krokodillen bewogen niet en daarbij vond meneer Vonk de krokodillen in te weinige mate aanwezig. Ook dat mocht iedereen in het gehele pand horen. Na drie kwartier stonden we weer buiten. Toen ik vroeg hoe hij het vond was zijn antwoord: “leuk.”
In elk geval hebben we echte krokodillen gezien én we hebben het wereldrecord “Hoe snel kun je Iguana door” zeker verbroken! Twee vliegen in één klap!

 

Wil jij trouwens het boek ‘op zoek naar het echte Zeeuwse meisje’ al bestellen nog voordat hij in de winkels ligt?
Klik dan op de onderstaande afbeelding: het boek wordt GRATIS thuisbezorgd als je hem via deze link bestelt.