21 mei 2017

De leukste kinderfeestjes van vroeger: 5x terug in de tijd!

“Je wordt thuis gebracht! Oh ja, en neem je zwemspullen mee?” 
Geen verassing meer wat je ging doen natuurlijk, maar die kinderfeestjes van vroeger waren heerlijk huiselijk en mega simpel. GEWELDIG. 
Ik maakte een top 5 van de leukste kinderfeestjes uit mijn herinneringen, soms van mezelf en soms van een vriendinnetje of vriendje. 

BOWLEN! 
Hoe leuk is bowlen? Mijn ouders waren erg van de oud-Hollandsche kinderfeestjes (met SCH). Toen ik in Domburg woonde gingen we op een van mijn feestjes (ik schat dat ik rond de 9 jaar moet zijn geweest) naar de Kaasboer in Meliskerke (helaas is de Kaasboer er niet meer) om te bowlen.
We mochten dan twee uurtjes bowlen (twee banen) en reden daarna naar huis voor een bordje zelfgebakken friet met een snack!
OUD-HOLLANDSCHE SPELLETJES
Koek-happen, blikgooien, spijker-poepen en zaklopen! Hoe leuk is dit?
Hier waren we een hele middag zoet mee. Tussendoor een koffiezakje chips en een glas mierzoete siroop en als afsluiter een stapel pannenkoeken met stroop op suiker.

ZWEMMEN
Deze is wel heel bekend en eigenlijk nog steeds actueel! “Neem je zwemspullen mee?”
Mijn moeder vond dit erg spannend om te zwemmen met een groep kinderen dus op mijn feestjes was dit een no-go, maar ik heb wat feestjes mee gemaakt dat we gingen zwemmen! Geweldig! En daarna in je badpak en klamme handdoek om jezelf heen een frietje happen in het zwemparadijs.
Oeh, en een ijsje toe! Natuurlijk een racket-je.
SPEURTOCHT
Een speurtocht door Domburg -uitgezet met lintjes door mijn vader- Spannend!
Dan renden natuurlijk alle kinderen zonder kop rond op zoek naar de lintjes. Nou ja, meer op zoek naar de schat. En de schat was in mijn geval een oud sigarenkistje van mijn opa gevuld met snoepjes (vaak Lange Jan)!
DISCO
In groep 8 was de “La Bamba” erg POPULAIR! Want dan mocht je een jongen kussen! Mijn grote liefde op de basisschool heette Mark! En man, wat was ik verliefd op hem.
Zo blij als ik eindelijk in de kring stond, zodat ik hem kon kiezen om te kussen.

Herken jij deze kinderfeestjes? En welke was jouw favoriet??