10 juli 2017

Gastblogger Frank || Alleenstaande papa: HIJ&IK

SOPHIA KINDERZIEKENHUIS
Vanwege de hersenbeschadiging(lees <<HIER>> mijn vorige blog) die mijn peuter heeft, kijkt hij scheel met een oog en ziet hij geen diepte. Dit moet natuurlijk jaarlijks gecontroleerd worden en hiervoor moeten we altijd naar het Sophia ziekenhuis in Rotterdam.
PRIMARK
Nu leek het me een goed idee om ons laatste ziekenhuisbezoek te combineren met een bezoek aan de Primark. Maar aangezien mijn peuter het geduld heeft van een..
Tja, dat valt eigenlijk niet te beschrijven. Gewoon geen geduld dus!
Maar zo slim als ik ben dacht ik, ik neem de tablet mee zoals alle ouders dat doen om je kinderen te vermaken!
Aangekomen bij de Primark! Tablet in zijn handen en papa een mandje. Ik race langs de rekken en gooi van alles in het mandje. En terwijl ik enorm gehaast bezig ben, merk ik dat de tablet echt een hele goede afleiding is. Als het mandje bijna vol is, ga ik het afrekenen en sta binnen 20 minuten weer buiten. Het kan dus wel ouders!?

GEHANDICAPTEN TOILET
Nadat we in het Sophia Kinderziekenhuis zijn aangekomen ruikt mijn neus iets wat elke ouder snel herkent. Een volle poepbroek! Ik loop richting het invalidentoilet en begin aan mijn routine. Ik haal hem uit zijn rolstoel en leg hem op de tafel waarop je je kind kunt verschonen. Vervolgens zoek ik de lotion doekjes. Geen lotiondoekjes?!
LAVENDELPOEP
Gelukkig zit er op de hoek een drogist. Hop, weer van de verschoontafel af en terug in de rolstoel. Snel naar de drogist. Daar aangekomen had ik nog geluk ook: het was 2 voor de prijs van 1!
Ik nam 2 verschillende soorten doekjes mee en vloog weer terug richting het toilet. Ik haal hem vervolgens weer uit zijn rolstoel leg hem weer op de verschoontafel en kleed hem snel uit.
Soms heeft mijn peuter namelijk erg last van geuren (waaronder vaak ook de geur van zijn eigen poepbroek).
VUURWERK
Ik pak snel de lotiondoekjes en ga hem verschonen, voordat hij over z’n nek gaat. Maar papa had niet goed gekeken: op 1 van de verpakkingen van de lotiondoekjes stond namelijk met lavendel?! Nu was deze geur voor hem dus NOG erger dan zijn eigen geur! Voordat ik het door had moest ik hem op z’n zij gooien en kwam er een straal richting de muur. Het leek wel vuurwerk!
Ik gooide snel de deur open voor wat nodige frisse lucht! Eerst even schone, droge kleding aan en vervolgens ALLES (!) schoongemaakt. Van dit soort avonturen moet ik altijd even bijkomen, pffff!
We gaan in de centrale hal zitten van het ziekenhuis en eten samen iets lekkers. Na de lunch nog de controle waar we voor kwamen en snel weer terug naar het Zeeuwse!