13 juni 2017

Gastblogger Frank || Alleenstaande papa: Hij&ik #2

Cerebrale Perese
Iedereen als eerste bedankt voor alle leuke reacties! Voordat ik mijn verhaal verder vertel (klik <<HIER>> om blog 1 te lezen) moet ik eerst even iets uitleggen over mijn peuter. Hij is met 33 weken zwangerschap gehaald uit de baarmoeder. Omdat hij voor zijn leven aan het vechten was. Nadat hij 20 minuten is beademd ging hij gelukkig uit zichzelf ademen. Maar gedurende die 20 minuten heeft hij wel een kleine beschadiging opgelopen. Waardoor hij lichamelijk wat beperkingen heeft.
Hierdoor reizen we soms van afspraak naar therapie naar ziekenhuis! 

Botox voor onze peuter
Aanstaande vrijdag heb je weer een botox behandeling. En dan heb ik het niet over de behandelingen die veel vrouwen (boven de 40) krijgen. Maar over 10 (!) spuiten botox in je kuitspieren, waardoor je kuitspier gaat verslappen en we deze door middel van gips kunnen rekken. De vorige keer was papa er ook bij.
Maar toen was ik nogal geschrokken van hoe lang het duurde voordat je onder narcose ging. Papa dacht dat dit binnen 6 seconden was, maar papa was al boven de 20 met tellen. En je ging  in paniek de narcose in. Om dit dit keer te voorkomen, had ik een plannetjes bedacht. Aangezien je ook licht astmatisch bent, en we vaker moeten puffen, dacht ik waarom doen we dat niet 30 seconden? Samen. Om alvast te oefenen.

De dag van de botox behandeling
Vrijdagochtend. Eindelijk is het zover, hier hebben we heel de week naartoe geleefd.
“Ons 30 seconden plan” gaat vandaag hopelijk z’n vruchten afwerpen. Papa pakt nog de laatste spullen in en we wachten totdat oma ons haalt. Het is toch fijn als er iemand extra meegaat als extra afleiding.
Zo rond 08:30 uur komen we aan in het ziekenhuis en krijgen onze eigen kamer en bed toegewezen. Hier ben je eigenlijk niet zo blij mee. Je hebt vandaag een grote jongens bed.  En met de kinderbedden kon je goed door de gangen racen. Voordat je naar de OK mag moeten we eerst nog even sprayen. Dit is om je luchtwegen beter te openen. Je dacht op dat moment zelf dat dit al de 30 seconden waren, maar helaas.
Kapje
Je krijgt een kapje op met een elastiekje eraan. Dit gaat 1 minuut goed. Papa kijkt naar je wat je aan het doen bent. Je bent met je lippen en tanden het kapje aan het molesteren alsof je nooit eten krijgt. Als ik naar je kijk kan ik alleen maar een grote glimlach op m’n gezicht krijgen. Dan is het zover we gaan naar de OK. “Wat een rare plek is dit – allemaal geluiden en mensen in blauwe en witte pakken”, zie ik je denken.
Maar gelukkig sta ik daar ook tussen. Dat gezicht heb je al vaker gezien. Ondanks dat ik ook een soort van blauw pak aanhad.

BOTOX BEHANDELING
Eindelijk is het zover: we mogen 30 seconden gaan puffen. Je krijg je kapje op en gaat samen met papa tellen.
1
2
3
4
5
6
7
8 … 26
Ja hoor je valt eindelijk rustig in slaap. Deze papa is SUPER TROTS, omdat je het zo goed gedaan hebt. Ik geef je nog een dikke kus en ga op de gang wachten.
Hij is wakker
Daar lag je -als een prins- in je bed.  Papa moest terugdenken  aan vorig jaar. Toen kwam je uit de narcose en moest je ongeveer een uur huilen. Terwijl ik daar aan terug dacht, kwam er in een keer beweging bij je. Je keek me slaperig aan. Ik tilde je uit bed en nam je in mijn armen en je drukte je lichaam tegen papa zijn borst. En alle ouders weten… Dat is het fijnste gevoel ter wereld. Ik kijk naar beneden en zie ondertussen een halve rivier uit je mond komen aan kwijl.
HULK 
Eenmaal terug op de kamer begin je weer helder te worden. Je hebt honger. Je krijg eerst iets te drinken en dan een boterham met smeerkaas. Als deze op is verwachten we dat je nog wel een boterham wilt. Maar dit was verkeerd gedacht. Je verandert ineens in een soort van HULK en begint heel boos te worden.
Ik probeer je vast te houden, maar heb hier wel al mijn krachten voor nodig. Wat een kracht zit er in die peuter van me. Nu nog even wachten op de dokter en als die geweest is mogen we weer naar huis. Weer een dag om trots te zijn op mezelf. Blijkbaar is er na de scheiding een knop omgegaan. En is er een soort van survivor modus aangegaan voor mezelf en voor hem!