6 juni 2017

Gastblogger Dennis: "Stotteren mag!"

Ze wordt morgen 5 jaar, mijn kleine meisje. Vandaag zit ik met haar aan tafel een spelletje te doen. We draaien kaartjes om waar dieren op staan. Om beurten moeten we zeggen welk dier het is.
Een krokodil, zwaan, octopus, of een egel. Maar dan wel met een stotter er in, want dat vindt de logopedist belangrijk. Ik trek een ka-ka-kaka-kaaangeroe, en zij een nij-nij-nijlpaard. Wie een goede stotter maakt krijgt een stempel, wie het eerst de kaart vol heeft wint. Want het belangrijkste bij een stotter is dat ze niet op slot gaat, maar juist blijft praten!

Ze worden morgen 5 jaar, mijn favoriete echtpaar. Vandaag zit ik met hen aan tafel een theetje te doen. We draaien herinneringen om uit hun relatie. Om beurten zeggen ze welke emotie erbij hoort. Boos, bang, bedroefd, of blij, want dat vindt de therapeut belangrijk. Zij trekt o-o-oo-oooverbelast, en hij e-e-eeeenzaam.
Wie een eerlijke emotie vertelt, krijgt een stempel. Wie het eerst de kaart vol heeft wint. Want het belangrijkste bij een stotterend huwelijk is niet op slot te gaan maar juist te blijven praten!
Morgen zijn ze vijf jaar, mijn mooie dochter en dito echtpaar. Ik gun ze een volle stempelkaart!