19 augustus 2018

Die eerste schooldag, blèh!

Dreigen met washandjes
Als gepokt- en gemazelde mama van drie schatten van kinderen draai ik al langer dan vijftien jaar mee in het ‘leven der onderwijs.’ Onze oudste woont inmiddels op zichzelf en hoef ik dus niet meer wakker te schudden (en te dreigen met natte washanden), maar ook onze jongste twee zijn beiden een VERSCHRIKKING om ’s ochtends wakker te maken. En weet je? Ik snap het, want ik ben nog erger.
Tintelende vingertoppen
De wekker staat voor mij gelijk aan al het slechte op de wereld, en JA (voordat jullie massaal gaan mailen) er zijn ergere dingen op de wereld, maar nu gaat het alleen even over mijn wekker.
Hét geluid gaat door merg en been, en maakt dat ik in een volledige staat van paniek om mezelf heen mep: alles om dat geluid te stoppen.
Kippenvel, zweetdruppels en tintelende vingertoppen als gevolg.

Maandagochtenden
Je snapt dat als dan de zomervakantie aanbreekt -met het vooruitzicht dat ik maar liefst zes weken géén wekker hoef te zetten- ik in extase ben. De afgelopen weken hebben wij dan ook heerlijk uitgeslapen met hier en daar een kleine kink in de kabel (goed, één keer om 5.00 uur opgestaan: dat was geen gein).
En dan nu op deze maandagochtend, de eerste dag ná de zomervakantie, heb ik het gewoonweg zwaar!
Die wekker-lamp?
Niet alleen dat de kinderen weer het merendeel van hun week op school zijn, maar ook dat die wekker weer gaat: vijf dagen per week om 7.30 uur met ’tuuutuuuutuuuut…’
Ik heb overigens alles al geprobeerd:
Een lamp die steeds feller gaat schijnen bijvoorbeeld (had geen zin, want wij slapen met de gordijnen open en daarbij slaap ik dwars door licht heen).

Meditatie-app?
Een muziekje in plaats van hét geluid (ook daar word ik niet wakker van) en een soort van meditatie-app waarbij er een stem begint te praten om 7.30 uur (schrok me de pleuris, aangezien het de eerste keren net leek alsof er een wildvreemde naast mijn bed stond die een beetje ‘zen’ tegen me aan het praten was).
Dus leg ik mezelf er maar bij neer dat ik geen wekker-mens ben en mijn kinderen ook niet.
Net als dat ik mezelf er ook maar bij neerleg dat deze vakantie voorbij is, het huis vreselijk stil zal zijn vandaag en ik nu al verlang naar de volgende vakantie.
Nog 55 nachtjes slapen!