Vanmiddag stond ik op het schoolplein. De ‘normale’ hectiek was gaande die we allemaal wel kennen als moeder. “Mam, mag ik spelen?”
En dan de hoe-laat-haal-ik-mijn-kind-op en spelen-ze-bij-jou-of-bij-mij praat. Herkenbaar toch?

Ik stond zelf ook van alles te regelen voor mijn dochter toen we (samen met de mama waarmee ik stond te praten) een mama zagen weg fietsen met 4 (!) kinderen in de bakfiets. Ze helde iets naar de zijkant, maar maneuvreerde als een ware autocoureur over het schoolplein, en riep gekscherend: ‘de ploeter-moeder.’
Nu zou IK IK niet zijn als dit niet direct in mijn hersenen ging ratelen, en ik op DIT idee kwam. Want elke week krijg ik naar aanleiding van een van onze mama-bloggers altijd leuke anekdotes opgestuurd. En die krijgen nu elke week een leuke plek (natuurlijk mag dat ook anoniem).
Leuke anekdotes voor de mamma’s onder ons. Als een lekker onderonsje. En laat ik zelf nu de spits maar eens afbijten.

Ik stond dus (dit is zeker al een paar maanden geleden) weer eens op het schoolplein (daar sta ik natuurlijk wel vaker). Mijn dochter wilde spelen met een vriendje, maar het maken van de afspraak vlotte niet erg. Dochterlief wilde niet thuis spelen en vriendje kon eigenijk niet spelen, maar wilde toch bij ons spelen.
Handig!
We besloten de afspraak te verzetten naar een later tijdstip.
Dus ik zei liefdevol tegen mijn dochter: “Dan ga je lekker met mama mee naar huis!”
“Maar jij ligt alleen maar op de bank, dus daar is niets leuks aan!” 
WAAR IS DAT GAT IN DE GROND WAARIN IK KON VERDWIJNEN??? 
Ik had echt een knalrode kop en zonder mezelf te verdedigen (maar stiekem toch wel) mompelde ik tegen de moeders die er lachend omheen stonden, “nou ja, ik werk altijd op de bank met de laptop op schoot..”
JAJA, hoorde ik ze denken (overigens schrijf ik deze anekdote ook zittend-half liggend op de bank met laptop op schoot HAHA).

En heb jij nu ook een leuke anekdote te delen met ons? 
Mail dan naar: redactie@zeeuwze.nl