21 februari 2017

Column van Dennis: de mannelijke man!

Ik tuur een schaduwrijk gat in. Ik ontwaar een rode en een zwarte draad, waarbij ik geen flauw benul heb welke waar voor dient. Het plastic voorwerp in mijn handen zou ruimtelijk gezien moeiteloos moeten passen, dus peuter ik de rode en zwarte het gat uit zonder helemaal zeker te zijn of het me op een enorme oplawaai komt te staan. De ene in het linker gat, de ander in de rechter, het lijkt zo simpel. Tot alles weer zit; geen licht. Met een diepe zucht begin ik alle stappen opnieuw.

Een meurlucht verraadt het water al voordat het mijn gootsteenkastje uitloopt; lekkage. Als man des huizes draai ik op mijn knieën aan verschillende plastic opzetstukken, waardoor er prompt nog meer water het kastje uit loopt. Met een diep zucht erken ik opnieuw dat allebei mijn handen naar links staan.
Onder de motorkap licht iedere garagehouder me op, in de meterkast ben ik een gevaar voor mezelf, met een kwast zit er steevast een strijk naast, en mijn vrouw zet bij ons thuis de IKEA kasten in elkaar. Meer man dan een gentleman ben ik eigenlijk niet.