1 mei 2017

Column Dennis || Het Burger-keuze-menu!

Zaterdagavond rond etenstijd. Eigenlijk geen zin. Zeker niet in lang in de keuken staan. Mijn vrouw en ik hebben aan één blik genoeg: gemakzucht drijft ons naar ‘de gele M’ op de hoek. Ga jij of ik, lijken haar ogen te vragen. Ik kies voor mezelf, om haar te behagen.
Met een knagend geweten sluit ik me aan in de rij, turend naar schreeuwende lichtbakken vol moddervette keuzemenu’s. De zonneklep achter de kassa knipoogt, welkom terug meneer. Hetzelfde als de vorige keer?
Hamburger Domburg
Woensdagavond rond etenstijd. Eigenlijk geen zin. Zeker niet in lang in de rij staan. Mijn vrouw en ik hebben aan één blik genoeg: de democratie drijft ons naar ‘het rode potlood’ op de hoek. Ga jij of ik, lijken haar ogen te vragen. Ik kies voor mijzelf, om haar te behagen.
Met knagende vertwijfeling sluit ik me aan in de rij, turend naar krappe gordijntjes waarachter het moddervette keuzemenu. De pennenlikker achter de tafel knipoogt, welkom terug meneer. Hetzelfde als de vorige keer?
Ongeacht mijn keuze heb ik achteraf steevast een nare smaak in de mond en ben ik in de portemonnee harder geraakt dan me lief is. Herkenbaar?