18 december 2017

Mijn ultieme drankje voor tijdens de feestdagen!

Niets zo lekker als thuis komen van een winterwandeling: Je hele lichaam dat tintelt, rode wangen en beginnen handen die gloeien. Schoenen uit, jas uit en op de bank ploffen met een glühwein! Ja, ik drink liever bier dan wijn, maar deze wijn slobber ik met gemak weg. En door de boterbabbelaars (JAJA) ruikt het als een taartje, maar zo smaakt het ook. Lekker met stukken peer om op te knabbelen.
Hierbij mijn recept voor het ultieme drankje voor deze winter: Glühwein met peer en boterbabbelaars!

Ingrediënten:
2 peren (ik kies tegenwoordig voor de MIGO peer, want die is wat steviger)
6 kruidnagels
Een hele citroen
6 boterbabbelaars (in stukken hakken met de vijzel)
3 eetlepels perenrood (suiker voor stoofpeertjes)
Een fles rode wijn naar keuze




Hoe maak ik het klaar (let op: ik ben geen chef-kok of foodblogger, dit is hoe ik mijn favoriete WEIN maak):
Je snijdt de peren in 8 stukken (in vieren en dan nog eens door de helft)
Je snijdt de citroen in plakjes
Schenkt de RODE WIJN (kies je eigen favoriet!)
GOOI alle ingrediënten in de rode wijn en zet het 4 uur lang op laag vuur, op een sudderplaatje, in een keramische schaal (kan ook in een pan). Let wel: de wijn mag niet koken.
Na 4 uur zeef ik de wijn en kun je hem drinken.

Het allerlekkerste vind ik de stukken peer er toch terug in te doen, om er aan te knabbelen (bevat natuurlijk veel alcohol). Proost!


En bedenk: drink met mate, rijd nooit als je hebt gedronken maar geniet ook nooit met mate!