29 april 2019

The Mex in Vrouwenpolder

The Mex in Vrouwenpolder

Nog niet zo heel lang geleden (her)opende in Vrouwenpolder: restaurant The Mex (voorheen de Mexicaan).
Hét Mexicaans restaurant in Vrouwenpolder maar dan met een nieuwe eigenaar en een ruiger (interieur) tintje. 

Vorige week had ik het geluk dat mijn tante onze familie mee uit eten nam en ik dus mocht aanschuiven bij die bewuste “The Mex” in Vrouwenpolder die toch al op mijn lijstje stond.

Eigenaar Robin de Visser (van strandrestaurant de Dam in Vrouwenpolder) en vriendin Shanna de Bel lieten trots hun nieuwe zaak aan ons zien! 

En jongens, hier werd ik toch wel echt blij van hoor: want Mexicaans eten staat toch wel erg hoog op mijn lijstje (naast de Italiaanse keuken denk ik wel favoriet). 

The Mex in Vrouwenpolder

De inrichting is GEWELDIG! Echt helemaal in mijn straatje: robuust, kleurrijk (op een smaakvolle manier) en met hier en daar een flinke knipoog. 

Mag ik even een moment voor de schilderijen aan de muur? Die vind ik heel erg tof en dat maakt voor mij die ‘uit-eten-beleving’ nog fijner. 

Mocht je trouwens (jonge) kinderen hebben? Achterin het restaurant heb je een flinke speelplek voor kinderen. Niet geheel afgesloten zodat je nog zicht hebt, maar toch zo afgesloten dat de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Pluspuntje! 

Onze kinderen vragen overigens tegenwoordig alleen om de WIFI code (haha). 

Op het menu bij The Mex

De menukaart is een kunstwerk an sich met daarop mooie foto’s & diverse vertrouwde Mexicaanse gerechten. Ik ging voor de fajita’s met garnalen. 

De Fajita’s waren flink gevuld met uien, paprika en Jalapeño’s. Natuurlijk geserveerd met guacamole, salsa en kaas (niemand loopt op één been). Mag ik nog toevoegen dat we als voorgerecht zo’n schaal met nacho’s hadden? Vaste prik als we bij de Mexicaan gaan eten. 

Mexicaans genieten (met Tequilla)

Mijn disgenoten hadden verder de fajita’s met kip, de vegetarische versie, de spareribs én Alex (manlief) had de burritos

Jongens: het is gewoon erg goed eten hier. Een biertje erbij (goed: ik water) en genieten van de smaken van de Mexicaanse keuken. 

Ze zijn niet zuinig met de porties met als gevolg dat de tafel binnen no-time vol stond met overvloed. Dat vind ik altijd zo gezellig: met een grote groep aan tafel (we waren met 12 personen), samen eten, drinken, lachen en kletsen.

Een moment om toch ook dankbaar voor te zijn dat we dit kunnen! 

Ook voor de kids is er genoeg te doen: ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

The Mex in Vrouwenpolder: zet maar op je lijstje

De avond eindigde laat, met een tequila-proeverij en Churros. Overigens  niet zomaar tequila, want Robin drinkt graag het “échte spul” en wij mochten proeven.

Aangezien ik de BOB was, heb ik een nipje geproefd, maar de rest van het gezelschap liet zich dit geen twee keer zeggen en heeft ervan genoten zullen we maar zeggen. Wat zeggen ze ook alweer: hoe later de avond hoe schoner het volk én lekkerder de drankjes (haha)? 

De Churros werden geserveerd met slagroom en ijs. Als je iets doet, moet je het goed doen en er écht van genieten (en zo geschiedde). 

Vrouwenpolder is een nieuwe hotspot rijker

Voor mij gaat het “uit eten gaan” om 3 elementen, die moeten kloppen om een avond te laten slagen: 

  1. Het gezelschap 
  2. De sfeer in het restaurant (denk bediening, inrichting, muziek…)
  3. Het eten

Aan het gezelschap lag het zeker niet deze avond, maar ook op de andere punten vind ik The Mex in Vrouwenpolder echt een aanwinst voor Zeeland. 

Een jong team dat onderling veel plezier heeft (vind ik altijd leuk om te zien), een warme inrichting (met fijne stoelen om op te zitten) en gewoonweg heel erg goed Mexicaans eten. Vrouwenpolder is een hotspot rijker! 

Liefs Rachelle

"Ik dacht dat je alleen blogger was?"

Neen. Ik help Zeeuwze ondernemers met duimmstoppende content, Social Media (beheer), communicatie en online strategie!

The Mex in Vrouwenpolder

Fort den Haakweg 15B
Vrouwenpolder

Deze blog schreef ik op eigen initiatief, het etentje was een cadeautje van mijn tante.