30 mei 2017

De T-tuin in Wolphaartsdijk: "Een B&B met Tosti's!"

Wolphaartsdijk – Een paar weken geleden kreeg ik een lief mailtje van de eigenaresse van de T-tuin “d’Oude Pastorie” in Wolphaartsdijk.
“Lust jij tosti’s”?
Nou, die lust ik graag (mijn zoon is de echte liefhebber, maar ik hap ze ook graag weg).
Dus we (mijn zoon en ik) werden uitgenodigd om een aantal tosti’s te komen proeven, en gelijk een kijkje te nemen in deze B&B in het hart van Zeeland, Wolphaartsdijk! 


De pastorie is in 1920-1921 gebouwd. Deze T-tuin en B&B is een (groot) huis gevuld met geschiedenis, eigenaren Diederik en Marjan hebben al veel verhalen gehoord van (oud) dorpsbewoners en ook wij werden getrakteerd op mooie verhalen over dit prachtige huis! Het huis lijkt te fluisteren, gewillig alle geheimen te vertellen die hij rijk is.
De B&B (drie kamers) is in een woord FABULEUS! De kamers zijn met zeer veel liefde en zorg ingericht door Marjan.En er is zoveel mogelijk rekening gehouden met het feit dat als je hier logeert je heerlijk wilt genieten van elkaar, van de rust en van de omgeving. De badkamers spelen -denk ik- echt wel de hoofdrol en elke kamer heeft dan ook de luxe van een eigen badkamer! En wat voor een badkamer…Diederik Geijs, geboren en getogen in Kwadendamme en Marjan Geijs, geboren in Oud-Sabbinge, en opgegroeid in Middelburg, runnen de T-tuin en de B&B! Twee enorm lieve, gastvrije mensen die puur uit liefde voor Zeeland de Pastorie zijn gestart. Het eten is lekker, de limonade vers gemaakt en de prijzen zijn enorm laag. Pure passie!
Naast ons zat overigens een kunstenaar -die in zijn atelier op de Kunstwei woont in Wolphaartsdijk- ook vol met verhalen, die hij zo graag aan ons wilde vertellen! Oorspronkelijk geboren en getogen in Amsterdam, reisde hij de wereld over. Zijn verhalen sprongen van de welbekende hak op de tak. De VOC, de watersnoodramp, met een zeilboot de wereld rond en nachtelijke escapades in alle uithoeken van de wereld.
Zijn rode wijn smaakte goed, zijn sigaretje nog beter en ik hing werkelijk aan zijn lippen! Binnenkort ga ik een wijntje drinken met mijn nieuwe vriend. We hebben een afspraak gemaakt.


De T-tuin is dus niet een theetuin, alhoewel je er wel thee kunt drinken. Maar de T in deze tuin -volg je het nog- staat voor Tosti! Op het menu maar liefst 15 tosti’s waar je uit kunt kiezen.
Wij hebben heerlijk zitten smikkelen in de bloedhete zon, onder de boom (enigszins verkoelend). En mijn favoriete tosti? De tosti met zalm, rode ui en kaas! Een echte aanrader en ook de favoriet van eigenaresse Marjan.
Mocht je ooit in Wolphaartsdijk zijn? En je hebt trek?
Ga dan zeker eens een tosti eten in de gezellige tuin van Marjan en Diederik. Dit zijn de pareltjes van Zeeland, dit is waarom ik zoveel van Zeeland houd!

B&B en T-tuin
d’ Ouwe Pastorie

Hoofdstraat 12
4471AJ Wolphaartsdijk