28 oktober 2017

Sticky Pumpkin Spice Cake uit Zeeland!

Je wordt er momenteel mee dood gegooid: overal liggen pompoenen! Landweggetjes kriskras door Zeeland brengen je een verscheidenheid aan pompoenen. Om mee te griezelen, maar ook om mee te koken (ik ben trouwens dol op pompoensoep).
En laat Bianca Minderhoud (jaja, onze hotspot fotograaf) dat nu hebben gedaan en daarbij deelt ze graag het recept met jullie!

De zomer is nu echt voorbij: de dagen worden korter, blaadjes vallen van de bomen, paddenstoelen schieten uit de grond en de pompoenen vliegen je om de oren. Kortom, de herfst is daar! Het seizoen van gezellig voor de open haard met een bakje thee en wat lekkers erbij. Maar ja, we willen onze ‘summerbody‘ niet direct opgeven, dus wat te doen?!

Deze kruidige herfstcake bevat dus vooral pompoen en is vrij van geraffineerde suikers & boter bovendien! Een gezondere keuze voor de koffie of thee, bak je met mij mee?

Sticky Pumpkin Spice Cake
Wat heb je nodig:
Oven
Springvorm / siliconen bakvorm

Ingrediënten:
250 gr (fles)pompoen
50 gr ontpitte dadels (of 75 gr als je een zoetekauw bent) in kleine stukjes gesneden
1,5 el avocado of 1 el kokosolie
50 gr havermeel
40 gr kokosmeel
50 gr rauwe cacaopoeder
2 eieren
0,5 tl vanille poeder of 1 tl vanille aroma
1 el bakpoeder
1 el koek- en speculaaskruiden
Snuf zout
1 tl Stevia of 1 el honing

Optioneel als topping:
Amandelschaafsel
Hazelnoten
Stukjes extra pure chocolade (min. 70% cacao)

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 175 ˚C en vet de bakvorm in.
  • Snij de pompoen in stukjes en stoom of kook deze in 10 minuutjes gaar.
    Met een klein beetje vocht pureren tot een gladde substantie. Laat de puree af koelen (je kunt dit eventueel ook eerder maken en in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren).
  • Mix de pompoen samen de overige ingrediënten (exclusief evt. topping) tot een beslag.
  • Proef even of het beslag zoet genoeg is, anders kun je deze nog iets zoeter maken met wat stevia of honing naar smaak.
  • Giet het beslag in de bakvorm (bestrooi eventueel met topping naar keuze) en zet deze in het midden van de oven voor 30 a 35 minuten. Hij mag nog wat ‘nattig’ zijn, baktijd verschilt per oven.
  • Laat de herfstcake afkoelen terwijl je alvast geniet van die heerlijke geur, of doe nog even een rondje buiten de deur.
  • Zet een bakje koffie of thee en smullen maar!

Veel liefs Bianca

Volg mij op Social Media? Klik <<<HIER>>> voor mijn Instagram!