9 november 2017

Stamppotavond aan het Grevelingenmeer!

Ik houd van stamppotten met een twist. Een van mijn favoriete stamppotten is aardappel, rauwe andijvie en vegetarische shoarma. Met een klein beetje zout, peper, knoflook en gember als smaakmakers. En dan de knoflook en de gember wel eerst aanbakken. Het is even een werkje, maar dan heb je ook echt wat. De jus ontbreekt natuurlijk, maar ook daar heb ik iets op gevonden.
De ultieme jus
Een klein beetje roomboter in de pan met een scheutje olijfolie. Vervolgens de knoflook en gember aanbakken, een scheutje bouillon toevoegen en dat kan -wat mij betreft- dienen als jus voor de stamppot. JAMMIE!

Peejen mee juun
Hutspot vind ik ook al zo’n winnaar! ‘Peejen mee juun’ in de volksmond. Gestampte wortel, uien, jus en vroeger met een flink stuk verse worst. Die laatste eet ik dan niet meer, maar ik heb ook mijn eigen variant op deze hutspot bedacht (met runderlappen). Ook enorm fijn.
Spruitjes, bah?! 
En dan als laatste lekkernij: de stamppot met spruitjes! Ik houd absoluut niet van spruitjes, althans niet gekookt en fantasieloos op mijn bord. Ik ‘jazz’ ze graag een beetje ‘up’ met Aziatische kruiden, falafel en knoflook. Stamp de spruiten, aardappel, kruiden en knoflook door elkaar (met een scheutje melk en een stukje boter) en dan in het kuiltje leg ik de falafel. Nog lekkerder met een beetje mosterd.
Grevelingenmeer…
Dat ik vaker in Bruinisse kom moge duidelijk zijn. Dat ik houd van Zeeland ook. En van bevlogen ondernemers die niet denken, maar ook doen. Het -lullen, maar poetsen- syndroom.
Dus in samenwerking met Brasserie Sailor’s Inn mag ik jou informeren over de stamppot avonden die ze organiseren -daar aan het Grevelingenmeer- in de maanden november en december (voor maar 12,50 euro per stamppot).
Vorige week was ik van de partij en zag het er heerlijk uit. Overigens de buffetvorm (zie foto’s) is niet zoals de stamppotten normaliter worden geserveerd, maar dit betrof een groep van 24 mensen die kwamen eten.
Je krijgt je eigen pannetje stamppot geserveerd mocht je gaan!

Informatie?!
Mocht je nu  meer informatie willen betreft deze stamppot avond? Klik dan <<<HIER>>>
Hieronder enkele foto’s om te zien hoe prachtig deze locatie is…