12 maart 2017

RECEPT || SLASCHUITJES met avocado, Hollandse garnalen en zwarte sesam!

Sla! Eindeloos variëren kun je met deze groente. En oh boy, wat hou ik ervan.
Door de stamppot, in een soep, grillen of gewoon lekker ‘rauw’.
Voor sommigen is dit prachtige bladgroen slechts bijzaak, maar ik zou serieus op alleen maar salades kunnen leven.
Deze voorliefde is niet zomaar ontstaan. Vroeger al, kwam er bij ons thuis bij elk avondmaal, naast de groente, ook altijd sla op tafel. En als je de laatste was die zijn bord leeg had, mocht je sla uit de bak eten. Een feestje!

De beauty’s uit het volgende recept doen het goed als fancy hapje, licht voorafje of lunch. Leuk om te presenteren op ouderwets gebloemd servies.
RECEPT voor de SLASCHUITJES met avocado, Hollandse garnalen en zwarte sesam
Benodigdheden (voor 4 schuitjes):
– little gem sla, gewassen
– 2 rijpe avocado’s
– 1 limoen (rasp en sap)
– extra vergine olijfolie
– Hollandse garnalen en/of zalm
– zwarte sesamzaadjes
– peper/zout
– koriander (optioneel)
Bereiding:
Prak de avocado’s en maak een lekker mengsel met limoenrasp, een beetje limoensap, een scheut olijfolie en peper en zout. Meng hier fijngehakte koriander door, als je daarvan houdt.

Zoek de mooiste slablaadjes uit en vul deze met het mengsel. Met 2 lepels kun je ‘quenelles’ draaien, dat ziet er net even wat professioneler uit.
Maak de schuitjes af met de garnalen en/of de zalm, zwarte sesamzaadjes, nog wat limoenrasp en evt. koriander.