27 mei 2016

Mexicaanse maissoep!

Een heerlijke zoete en kruidige soep. Met een Mexicaans tintje!
Wat heb je nodig voor 4 personen? 
* 4 blikken mais
* 1 grote ui
* 2 lente uitjes
* 3 teentjes knoflook
* 2 takjes tijm
* Halve tl komijn
* Halve tl paprikapoeder
* Zeezout en peper naar smaak
* 1 blokje kippenbouillon
Garnering: 
* Geraspte kaas
* Tortilla chips
* Extra vierge olijfolie
* Koriander
* Zure room
Extra: 
Staafmixer en zeef
Aan de slag:
Neem een soeppan en doe daar wat olijfolie in.
Snipper de ui en de lente ui en fruit lekker aan voor ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de knoflook eraan toe. Bak 1 minuutje door.
Vervolgens de blikjes mais erbij. Dan de kruiden/specerijen erbij en de verse tijm. Vervolgens het boullion blokje erbij en 750 ml water. Deksel op de pan en 15 minuten laten doorkoken. Daarna met de staafmixer glad mixen. Dan kan je de soep zeven en serveren. Lekker met olijfolie, koriander, tortilla chips en wat geraspte kaas.
Een speciale soep om te delen met vrienden en familie of een heerlijk voorgerecht voor een Mexicaans diner. Eet smakelijk.