14 april 2017

Hotspots in Zeeland || Restaurant Mezger in Domburg

Keihard culinair!
Deze twee jonge, zeer bevlogen chefs hebben mij overtuigd van hun kunsten. Ik kan je met recht zeggen dat deze maaltijd voor mij op de TWEEDE plaats komt te staan van lekkerste maaltijden die ik ooit heb gegeten.
De eerste was in New York! Ook zo’n culinair hoogstandje. Afijn. Jeroen en Sander openden afgelopen maand restaurant Mezger in Domburg. Twee (op Walcheren) zeer bekende chef-koks die hun krachten hebben gebundeld en met een duidelijke visie hun nieuwe restaurant runnen.
Mezger restaurant Domburg
Houtblok op het vuur
De inrichting spreekt mij erg aan. Het heeft een beetje een Lodge karakter. Een hoog gooi-een-houtblok-op-het-vuur gehalte. Warm, deco en heel erg uitnodigend met oog voor detail en gebruik van natuurlijke materialen.
De locatie is wat mij betreft perfect, want waar je de Hoofdstraat van Domburg kunt opzoeken voor reuring en seizoens-perikelen, hoef je maar een paar meter te lopen om bij Mezger aan te schuiven. Een zichtbare oase waar je serieus lekker kunt eten.
Mezger restaurant Domburg
Herten in de kruidentuin
Samen met Sander de Jonge liep ik de net aangelegde kruidentuin in en zagen we de voetstappen van de herten die ’s nachts kruiden kwamen pikken. Nou, hoe vers wil je je eten hebben?
Ik begon mijn maaltijd met een ijsje van Piccalilly gevuld met couscous van bloemkool en geitenkaas. Culinair genot met een knipoog.
De rundertartaar met een vinaigrette van kappertjes en Hollandaise, Ansjovis en appel pieste op mijn tong. Noordzee krab, Oosterschelde paling, geroosterde groenten. Het klopt gewoon en alles schreeuwt dat deze mannen van hun passie hun werk hebben gemaakt.
Mezger-restaurant Domburg
Kaasplankje
De Panna Cotta met mandarijn, krokante hazelnoot ganache met een mousse van chocolade (met huisgemaakt vanille roomijs) was bijna hemels. En dat uit de mond van een hartige-eter.
Verwennerij op mijn bord, verwennerij in mijn mond.
Het kaasplankje is volledig ingeburgerd. Veel restaurants bieden een kaasplankje. Voor mij de perfecte afsluiting van een maaltijd. Echter wel een uitgekauwd begrip. Maar bij Mezger pakken ze ook het kaasplankje net even anders aan.
Dessert Mezger Domburg
Placemat met kaas
Je krijgt een lijst van kazen (met uitleg) waar je uit  kunt kiezen. Leuk! Maar meestal als de kaasjes dan worden gebracht, weet je niet meer welke kaas wat is en waar deze vandaan komt.
De mannen hebben hier iets op bedacht. Jouw -met zorg uitgekozen- kazen worden geserveerd op een placemat met hokjes erop. En bij ieder stukje kaas staat er dus precies uitgelegd wat je eet.
Een uitvinding.
hotspots Zeeland
Liefde voor Zeeuwse ingrediënten
Ik vind deze heren een inspiratie, hun eten keihard culinair. Restaurant Mezger dat wellicht hoogdrempelig kan ogen, maar zeer laagdrempelig is zowel qua gastvrijheid, prijs als menu!
Jeroen en Sander bundelen hun krachten en hun LIEFDE voor Zeeuwse en verse ingrediënten! Binnenkort gaan ze trouwens ook hun eigen groenten -naast hun eigen kruiden- verbouwen, dat zegt wat mij betreft al genoeg.
Ik wil nog even de gastheer bedanken! Hij wist echt ALLES te vertellen over de wijnen die hij schonk, het eten dat hij uit serveerde en dat vind ik echt heel erg GAAF.

Voor mij een nieuwe hotspot in onze lijst!

Restaurant Mezger
Domburgseweg 28, 
Domburg 

Blog is in samenwerking met restaurant Mezger.

Festivals Zeeland