19 maart 2017

Hotspots Zeeland || Kaeswienkeltje Potter en Broodjes&zo op Tholen!

Afgelopen week was ik in Tholen! De stad welteverstaan op het eiland Tholen. Samen met Zeeuwse Foodie Martine waren we uitgenodigd om een van de hotspots van Tholen te testen.
Het Kaeswienkeltje Potter en Broodjes&zo! Nu was ik hier al eerder geweest (klik HIER om de vlog over Tholen te bekijken) maar ik had nog niet de hamburger geproefd! DE hamburger der Hamburgers, zo werd me verteld.
Hotspots Zeeland
Antwerpen?
Ietwat nerveus reed ik voorbij de afslag Antwerpen, de tomtom gaf namelijk aan dat ik alsmaar rechtdoor moest blijven rijden. Tegen de tijd dat ik Hoogerheide naderde werd ik ietwat paniekerig. Maar ineens had ik hem door! Op de A4 had je natuurlijk een afslag Tholen en daar stuurde mevrouw tomtom mij naar toe. Binnen 40 minuten stond ik dus in hartje Tholen, enigszins balen dat ik de mooie route had gemist.
Kaeswienkeltje Tholen
Het Kaeswienkeltje Broodjes&zo 
’t Wienkeltje
heeft twee verdiepingen. En wellicht grappig om te vertellen is dat Martine boven zat te wachten op mij en ik beneden plaats nam. Maar eindelijk konden we dan kennismaken. Ik ken Martine al enige tijd via Instagram en het werd tijd voor een ontmoeting. Martine is diëtiste en foodblogger en komt uit Sint-Annaland (Tholen).
Fietsen in Tholen
Interieur
Goed, de hamburger en het wienkeltje! Het interieur is huiselijk, landelijk met een knipoog. Leuke, grappige details zorgen voor een glimlach. De bediening is zeer gastvrij en kent natuurlijk iedereen bij naam! Ons-kent-ons, waar Zeeland om bekend staat. Een vriendelijke, vertrouwde omgeving waar je een broodje kunt halen, kunt eten of kunt laten bezorgen. Over dat laatste vertel ik je eerst meer!

Bezorger Piet
Piet bezorgt de broodjes. Piet is reeds bejaard, maar weigert om achter de geraniums plaats te nemen. En daarom heeft de eigenaresse van ’t Kaeswienkeltje besloten dat Piet voortaan de bezorgingen voor zijn rekening neemt. Met een heuse bezorg-kar achter zijn scootmobiel is Piet een bezienswaardigheid. De studenten van het Calvijn College zien hem graag komen, maar ook in het gemeentehuis is hij een graag geziene gast. Piet de bezorger. Een begrip op Tholen!

Slagerij Slager
En dan de hamburger. Martine en ik zaten er klaar voor toen er een flink broodje werd geserveerd. Met vlees van de lokale Slagerij (Slagerij Slager. Ja echt waar!) met broodjes uit eigen winkel. Belegd met tomaat, sla, gekarameliseerde uien, 200 gram rundvlees, augurk en een hamburger saus die ik niet thuis kon brengen! De burger was groot genoeg om de spanwijdte van mijn mond te testen, maar niet zo groot dat de spanning ondragelijk was.
Tholen
De burger der burgers
De burger was sappig. En daarom is de keuze voor dit ietwat hardere broodje de juiste. Anders krijg je een zompig broodje. De topping precies goed in combinatie met het rundvlees en het broodje. En het feit dat er geen friet bij werd geserveerd getuigt van moed. Moed, omdat we vaak geneigd zijn om het geijkte te serveren. Maar geloof me als ik zeg dat dit broodje meer dan genoeg is als maaltijd en geen friet nodig heeft. Het knabbelen op de naturel chips die er bij werd geserveerd was lekker, maar niet noodzakelijk.

Dit wienkeltje heeft me verrast! Niet omdat het in Tholen ligt en ik dit niet had verwacht. Maar omdat het echt een kwalitatief goede hamburger is. Dik en vol in de mond! Een hamburger waarvoor ik zeker naar Tholen zou rijden. En mocht je daar dan toch zijn? Neem dan ook eens een kijkje bij het Kaeswienkeltje tegenover de broodjes&zo! Daar binnenkort meer over!

Potter’s Kaeswienkeltje Broodjes&zo
Kerkstraat 2
4691 CE Tholen
www.kaeswienkeltje.nl

Blog over Zeeland