28 maart 2017

Hotspots Zeeland || De Buutengaets Sint-Annaland (Tholen)!

Culinaire reis
Deze week ben ik flink onder de pannen! Een culinaire persreis met een lieve collega-vriendin stond op het program. Vandaag hebben we reeds een aantal pareltjes bezocht en wil ik jullie heel graag -visueel- meenemen naar deze plek: Clubhuis De Buutengaets in Sint-Annaland op Tholen! Met een van de prachtigste vergezichten ooit. Klinkt poëtisch, nietwaar? Nou, ga er een keertje naar toe zou ik zeggen, dan zul je vanzelf in dichten uitbarsten.
Hotspots Zeeland
Een beetje geschiedenis
Sint-Annaland is een ring voorstraatdorp, met een Voorstraat van de haven naar de kerk. Die kerk is weer omgeven door een ring. De kerk is overigens gebouwd in 1899 als vervanging van de oude kruiskerk uit 1492. Toen we door Sint-Annaland reden, voelde ik mezelf even Sien. Van Ot weliswaar. Alsof de tijd stil had gestaan. Slagerij Slager, Bakkerij Slager (serieus) en een prachtige kerk! Alles ademt authentiek Zeeland. Niets geen modern jasje. Zeeland zonder opsmuk.
Hotspots Zeeland
De ligging.. 
De ligging is geweldig! Aan de haven van Sint-Annaland. Waar de voorzijde een clubhuis doet vermoeden en je nietsvermoedend binnen stapt, stokt je adem bij het zien van de pracht en praal aan de achterzijde. Een uitzicht waar je U tegen zegt. Een instant vakantiegevoel.
Hotspots Zeeland
Het terras, een aanrader!
De ontvangst en de bediening was zoals de mentaliteit op het eiland. Gastvrij! Het interieur sjiek-comfortabel en een tikje nautisch. Geheel in stijl met het uitzicht.
Het terras is vooral ’s zomers een aanrader! Een plek om te relaxen, te hangen en te ademen.
Op het terras stond meneer van de palingrokerij palingen te roken. Een beleving, natuurlijk georganiseerd voor de persreis. Het rook er heerlijk.
Hotspots Zeeland
Zilte smaken
De eerste gang die we kregen bestond dan ook uit de bewuste paling. Een vette, zilte smaak gecombineerd met een frisse salade. Het brood was lekker, doch overbodig. We bestelden een tweede mandje.
Uit eten in Tholen
Een vis moet zwemmen
Het hoofdgerecht bestond uit zeebaars met zoete aardappelpuree, lamsoor en Hollandse garnalen! Hoewel ik eenmalig het zoutvaatje nodig had, zwom de vis zo naar binnen.
Mede mogelijk gemaakt door de witte wijn die we erbij geserveerd kregen.
Buutengaets Sint-Annaland
Tholen?
En mocht je denken, helemaal naar Tholen? De route ernaartoe is prachtig om te rijden. En -vanuit Middelburg dan- met een grote drie kwartier ben je er even helemaal uit! Een puik plan voor de komende vakantie(s).
Als nautisch toetje werden we vanaf het terras getrakteerd op de vissersboot van Oosterscheldevisser Peter Scherpenisse!
Hotspots Zeeland
Ik vind dit een parel in Zeeland! Wellicht verborgen, maar zeker goed te vinden. Ik weet nu in ieder geval de weg en ik weet zeker dat ik hem vaker zal rijden. Een dikke TIP!
Hotspots Zeeland
Festivals Zeeland


De Buutengaets
De Havenweg 12
4697 RL Sint-Annaland