24 augustus 2019

Hotspots! 27x lekker ijs in Zeeland

Notenexplosie of Sticky toffee bananenijs? Zeker met de zomerse temperaturen van deze week gaan we helemaal los. Ben jij op zoek naar een nieuwe favoriete (ijs)smaak of ijssalon in Zeeland? Ons (ijs)testpanel ging op pad om al jullie tips te testen en besloten tot het volgende: hier haal je écht lekker ijs.

FRESCO MIDDELBURG

Vers ambachtelijk Italiaans ijs in de meest bijzonder(e) lekkere combinaties zoals Frambozen sorbetijs met munt en prosecco of Witte chocolade ijs met sereh en basilicum (!).

Maar ook voor zure matten ijs en bijvoorbeeld Walnoot ijs met sticky toffee kun je hier terecht.

Het meeste ijs is volledig VEGAN en ze hebben ook nog eens duidelijk alle allergenen aangegeven. Bovendien hebben ze glutenvrije hoorntjes voor mensen met Coeliakie of een tarweallergie. Top plek! 

Ijssalon Cappello Giallo Veere

Deze ijssalon “verstopt” in het pittoreske Veere deed zelfs mee aan het EK ijsbereiden. De voorrondes wonnen ze met het beste yoghurtijs van de ongeveer veertig deelnemers. Wij probeerden daarom ook het Yoghurtijs met walnoten en honing, en deze was fantastisch. Oook het chocolade ijs met echte stukjes pure chocolade en hun sorbetijs zijn een ware Guilty pleasure. Heerlijke plek in Zeeland! 

La Spezia in Cadzand-Bad

“Heerlijk ijs” kregen we van een lezer van de ZeeuwZe! Deze tip staat nog op ons lijstje om te bezoeken, maar we kregen deze tip maar liefst 9x vandaar dat we hem graag met je delen. 

Heb jij hem al geproefd?
Laat het ons zeker weten!

De ijswinckel in Middelburg

Wij kregen deze tip maar liefst 19x van onze lezers, dus dat moesten we proeven! 

Wij gingen naar de Ijswinckel op de markt in Middelburg maar in Zeeland vind je deze ook in Goes, Vlissingen &  Renesse. Ze hebben verschillende soorten sorbet- en roomijs in de welbekende smaken maar bijv. ook oma’s appeltaart of Kinder Bueno ijs (hoe dan?!).

Ook hier glutenvrije hoorntjes! 

ijssalon Capri Zierikzee

Sinds 1935 wordt hun ijs ambachtelijk gemaakt in de ijskeuken in hartje Zierikzee. Ze hebben een uitgebreid assortiment wat telkens wisselt en waaraan nieuwe smaken worden toegevoegd. Lieve collega Anne-Monique van I am Social ging voor ons proeven en wist van te voren (als trotse inwoner van Zierikzee) al dat het haar zou gaan smaken.

Sinds ik in Zierikzee woon halen we ’s zomers regelmatig een ijsje bij Capri. Het is daar áltijd druk, een goed teken dus! En met zoveel keuze aan smaak kies ik tegenwoordig steeds weer voor iets anders. Dit keer ging ik voor een hoorntje met een bolletje Karamel, en een bolletje Zeeuwse Bolus – die moet je als echte import Zeeuw natuurlijk wel een keer geproefd hebben. Beiden superlekker en voor herhaling vatbaar! Karamel kan vaak zo overheersend zijn dat je er misselijk van wordt, maar daarvan was bij dit ijs absoluut geen sprake. Ik had makkelijk 2 (of 3 of 4) bolletjes kunnen nemen!

Anne-Monique

De Ijsmuts in Drieschor

Deze tip kregen we zowel via ons Instagram account als via ons Facebook account en wat vind je van die naam? Staat dus nog op onze lijst (misschien vandaag wel), maar we wilden jullie deze tip niet onthouden. 

Ticho in Yerseke

“Om te smullen zo lekker” ontvingen we in onze mailbox. Geloof ons: hier weten ze wat lekker is. Een enorm fijne aanrader dus!

Puur Ijs

Geen salon, maar een ijskar die je op veel Zeeuwse evenementen tegen komt. Heerlijk PUUR ijs; zowel room- yoghurt als softijs. Klik hier als je wilt weten of welk event je ze kunt tegenkomen! 

't Melkhuis in Terhole

“De kus van Maxima is heerlijk” Ben je al nieuwsgierig? Wij wel en ’t Melkhuis staat op onze lijst om deze week te gaan bezoeken! 

'N Ice in Zoutelande

Maar liefst 32 smaken waar je uit kunt kiezen! Leuk detail, de trap over en je staat op het strand. Lekkere combi!

Kaasboerderij Nisse

De ambachtelijke Nissenaar boerenkaas wordt bereid van volle melk direct van onze koeien. Deze melk ondergaat dus geen enkele bewerking, zodat alle “smaak gevende” stoffen bewaard blijven.

Naast kaas maken ze ook karnemelk, boter én dus roomijs. Ambachtelijk gemaakt, dat smaakt!

Hof aan Zee in Koudekerke

Wist je dat je bij Hof aan Zee in Koudekerke ook ijs kunt halen? Niet? Dat is dan zeker nog eentje voor op je (ijs)bucketlist. Naast dat je hier heerlijk kunt eten (klik hier om meer te lezen) verkopen ze ook enorm lekker ijs naast hun restaurant. Direct onder de duinen! Aanrader! 

De gangmaker in Kruiningen

De bakker die ook ijs maakt, altijd een goede combinatie toch? Dus naast broden, gebak en bonbons kun je hier ook huisgemaakt ijs halen en dat is erg lekker!

a Domani Middelburg

IJssalon a Domani is sinds 2001 een begrip in Middelburg. Dagelijks bieden ze verschillende smaken HOMEMADE schepijs aan. Doe er ook eens een keer vers fruit en slagroom bij of haal hier eens een gezonde SMOOTHIE (hebben ze ook). 

Een begrip ook bij veel Zeeuwse kids, die maar wat graag hier hun ijsje scoren.

 

Monchou taart met Bastogne (de foto is van Adomani zelf)

ijskasteel Westkapelle

Onderaan de Westkappelse zeedijk vind je ijssalon het ‘IJskasteel’.
 
Hier maken ze ijs met uitsluitend verse producten. Daarnaast verkopen ze ook ijs zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.
 
Tip: neem een bolletje roze koeken-ijs! YUMMIE!
 

Vicolo Dishoek

Na een dagje strand kun je onderaan de duinen bij Vicolo terecht voor onder andere lekker ijsje! Favoriet: Zeeuws BOLUS IJS, heb jij dat al eens geproefd?

't Ijswinkeltje in Brouwershaven

Het beste IJs & Frozen Yogurt in Brouwershaven: een aanrader! 

bij Zegers Terneuzen

Door velen getipt, dus ging Joëlle op pad (met haar kids) om te proeven voor ons.

Mag ik even?
Wat dacht je van Flamingo Fristi? Of Pindakaas? Of de Yoghurt Limoncello? Precies. Ga zeker eens proeven! 

Heaven Ice Cream Sint Annaland

De mobiele ijskar die over het dorp rijdt en/of aan het “strandje van Sint Annaland” staat. Hoe leuk is dat?  

De Ijsvogel in Domburg

“Een enorm leuke plek in Domburg waar je de mooiste ijskunstwerken kunt eten” zei Marjolein via ons Instagram account. En ze heeft gelijk, want het is een mega aanrader mocht je deze week richting Domburg gaan.

Foto: Gianni Tahitu

De Roode Leeuw in Domburg

Telt een FREAKSHAKE ook? Nou, wat ons betreft wel. Mega lekkere Freakshakes in Domburg! 

Foto: Roode Leeuw Domburg

De Schuur van poortvliet in poortvliet

“Zo lekker ijs heb je nog nooit gegeten” en dat dan 14x in onze mailbox. Dit moet dan toch wel lekker zijn?

Sta je voor een gesloten deur?
Leuk detail: ze hebben een (ijs)automaat! 

De Fontein in Groede

Heerlijk ijs in Groede, waar we al vaker zijn aangeschoven voor de lunch (klik hier voor meer) tijdens het werken “aan de overkant” maar ook hun ijs is heerlijk! 

De Fontein in Groede

bonus hotspot (waar we later uitgebreider op terug komen)

Zeker niet te missen in deze lijst is St. John in Middelburg met hun alom bekende yoghurt ijs in zeker 20 varianten.

Op het ruime terras kun je in de zomer genieten van alle rust. Net even weg van de drukte in het centrum, onder oude lindes en kastanjes.

Hier moet je een keer geweest zijn!

Liefs Jobine

"wat doet Zeeuwze nog meer?"

Wij helpen Zeeuwse ondernemers met duimstoppende content, Social Media (beheer) en online strategie!