Dat ik gek ben op delen tijdens het eten wisten jullie inmiddels al wel. En dat ik dan meestal die mogelijkheid kies van de kaart lijkt me helder. Zo ook bij Restaurant 1611 in Veere. Dit gezellige restaurant -met open keuken- is een goede keus voor iedere gelegenheid.
Tekst: Margot Verhaagen. 

Vooral als je van Italiaans eten houdt. Ik was er al eens eerder met vriendinnen: toen waren we er vanuit Middelburg naar toe gewandeld en hadden we wel trek in iets lekkers. Omdat die ervaring zo smakelijk en positief was, ging ik graag nog een keer terug. Op de fiets deze keer, want je moet er eerst wel wat voor doen natuurlijk. En niet onbelangrijk, dan kun je gewoon een wijntje drinken.

Wij -man en ik- kozen de Antipasti Misti we met een flesje rode wijn erbij. Want je moet het leven wel vieren. Op een plank een geroosterd tomatensoepje, vol van smaak. Daarnaast een stukje omelet dat op pizza-achtige wijze was klaargemaakt. En pakken rauwe Italiaanse ham die smolten op mijn tong en twee bruchetta’s met blauwe-aderkaas, artisjokharten en geroosterde paprika aangevuld met een schaaltje heerlijke olijven, 2 zalmrolletjes en wat plakken mortadella.

Ik word heel blij van zo’n plankje. Met brood erbij is het vaak al voldoende als maaltijd. Omdat we het als avondmaal aten namen we er een salade caprèse bij. Een van mijn favoriete salades en heerlijk met rucola, echte mozzarella en goede olijfolie. Kortom, het was stijlvol Italiaans genieten daar bij 1611. Dat meer mensen dat daar doen bleek wel uit het feit dat het er erg druk was en we blij waren dat we zonder reservering gewoon aan konden schuiven.
We gaan zeker terug voor die plank en misschien ook wel voor de pizza’s. Die zagen er ook super lekker uit!


Margot Verhaagen, fulltime lekkerbek, schrijft graag over eten.
Lekker verhaaltje. Hoe je het ook wilt noemen, altijd geschreven met passie voor lekker en goed eten. 

Restaurant 1611 
Kaai 29
4351 AA Veere