Een sandwich met lauwwarme geitenkaas, pijnboompitten, pesto, rucola en balsamico, parmezan en een verdwaald cherry tomaatje. Klinkt lekker toch?
Vandaag was het de eerste mooie lentedag van het jaar en was het enorm druk aan de kust. Logisch natuurlijk. Met veel geluk kon ik nog een tafeltje bemachtigen bij Loods Tien in Breskens en keek ik uit op de skyline van Vlissingen. De overkant, zoals ze het in Zeeuws Vlaanderen noemen. Voor mij is het natuurlijk ook de overkant, maar dan de andere kant (volg je het nog?). Ik vind het heerlijk in Zeeuws Vlaanderen; even fijn toerist zijn in eigen provincie. Mezelf onderdompelen in andere dialecten, uitzichten en volk. Vanuit Middelburg is het zo’n 40 minuten rijden, door de tunnel. En Loods Tien is een pareltje aan de kust van (west) Zeeuws Vlaanderen. 
Wil je trouwens ons filmpje bekijken over Loods Tien? Klik dan HIER
Loods Tien Breskens
Het uitzicht in fenomenaal. Want de skyline van Vlissingen is natuurlijk prachtig. Onderaan de duinen ligt een grote parkeerplaats waar je tussen 1 oktober en 1 april gratis kunt parkeren (uiteraard moet je gewoon betalen in het hoogseizoen).
Zeeuwse hotspots
 
 
 
 
 
Neem kleingeld mee. Het kan zomaar zijn dat de parkeermeter geen bereik heeft (iets met middle of nowhere) en dan sta je daar. Natuurlijk kun je ook je parkeer-app aanzetten. 
Na een verse muntthee en een glas broodnodige vitamines (vers geperste jus d’orange) was het lastig kiezen. “Gedwongen” een keuze maken tussen sandwiches, belegde broodjes, pasta’s, pannenkoeken. Het zag er allemaal enorm lekker uit. Direct viel mijn oog wel op de smakelijke hoofdgerechten,  een noodzaak -vrees ik- na een lange stranddag. Een koud biertje terwijl je kijkt naar de zonsondergang? Zoiets?
Loods Tien Breskens
Maar vandaag waren we hier om te lunchen en koos ik voor de sandwich lauwwarme geitenkaas (ze hebben sinds kort een nieuwe kaart overigens!!). Het brood was knapperig, maar niet te hard. De topping zeer om te smullen. De omstandigheden waren ook gewoon goed, want lekker eten met de zon op je knar, terwijl je uitkijkt over het strand met zijn vele goudgele korrels als de zee zijn golven uitspuugt? De perfecte ingrediënten voor een lazy zondagmiddag.
Hotspots Zeeuws Vlaanderen
De inrichting van Loods Tien is over nagedacht. Vintage details gecombineerd met hout. Tikje landelijk wellicht. Ik houd erg van ondernemers die nadenken over hoe en wat ze neerzetten. Want als er met zorg is ingericht dan voel je dat als klant (serieus!).
Hotspot Breskens
Loods Tien Breskens
Hotspots Zeeland
Loods Tien Breskens
De Westerschelde is trouwens een zeearm die in open verbinding staat met de vaarwegen op de Noordzee en de Schelde en dat betekent dat er veel boten langs deze kust varen. Hoge golven, enthousiaste kinderen en altijd leuk om naar te kijken.
Hotspots Zeeland
Wat mij betreft dus echt een aanrader, een hotspot in Zeeland, een hotspot in (west) Zeeuws Vlaanderen. Tussen Groede en Breskens (maar toch in Breskens) ligt Loods Tien!
Hotspots Zeeuws Vlaanderen
Rachelle Verhage

Adres:
Loods Tien
Nieuwesluisweg 50
4511 RE Breskens
Tel: 0117-383522
Klik HIER voor de website