15 februari 2017

Hotspot in Middelburg! La Piccola Italia, authentiek Italiaans restaurant!

Okay, ik geef toe! De Italiaanse keuken is mijn favoriete keuken. Ik kan me nog een tripje Italië herinneren samen met Alex naar Cinque Terre. Het was lente. Een voorzichtig zonnetje keek op me neer. En wat heb ik LEKKER gegeten!!! De Italiaanse keuken draait eigenijk om betrekkelijk weinig, maar door de uitgevoerde kooktechnieken en vooral aandacht, liefde en passie voor de VERSE ingrediënten maakt het deze keuken tot een favoriet. Dat wat op je bord ligt, dat proef je in je mond. En zo hoort het. 
Tekst: Rachelle Verhage 

SFEER2
Nu kwam ik al vaker bij Mike en Lina over de vloer om een pizzaatje te happen of een bordje comfort-pasta weg te slurpen en nooit is het er van gekomen om er een stukje over te schrijven.
Te druk met genieten denk ik. Maar de laatste keer had ik mijn blocnote bij me (lees: telefoon) en besloot ik eens goed op de kaart te kijken. En dus niet voor de gerechten te gaan die ik hier altijd eet.
De ambiance is huiskamer-vriendelijk, warm en gastvrij. Punt. Daar hoef ik niet meer woorden over te schrijven. Helaas kwamen we op zondagavond eten, Lina haar vrije dag, maar haar broer Giovanni heeft prima voor ons gezorgd. Met een heerlijke gin-tonic als aperitief! Zonder poespas.

TOMATENSOEP
Tomatensoep met room en basilicum

Ik nam de tomatensoep als voorgerecht. Een bijzondere keuze eigenijk voor mij, want ik ben niet zo heel erg soeperig, maar met het oog op de pasta carbonara die ik ging bestellen als hoofdgerecht leek me dit een verstandige keuze.
De soep was, tja hoe omschrijf ik dit? Warm. En niet warm warm, alhoewel hij dat wel was, maar warm als in: ik ben compleet nat geregend en het is koud buiten. Loop vervolgens de keuken in van mijn moeder en krijg een bakje soep om op te warmen.
Romig. Huiselijk warm en gewoon simpel lekker.
Mijn vriendin had de antipasti della casa (samenstellingen van heerlijkheden die zee&land ons bieden). Een bordje genot ook wel genoemd.
Antipasto della casa
Antipasto della casa

Het duurde even voordat het hoofdgerecht kwam, maar dat gaf ons de kans om op onderzoek uit te gaan. De buitenplaats achter de serre is ook echt leuk om te zitten als het warmer wordt. De pizzaoven buiten heeft ons reeds een belofte gedaan voor de zomer!
SPAGHETTI CARBONARA
Spaghetti Carbonara

Mag ik even? De Spaghetti Carbonara is een aanrader. Mijn persoonlijk tip! En hoewel het voor mij (had ook al met het voorgerecht van mijn vriendin mee gegeten om te proeven) iets teveel was, is dit het ultieme comfort food gerecht. Te eten bij liefdesverdriet, twijfels, onzekerheden, piekerdingen en meer.
Uiteraard ook gewoon te happen als happy food.
HOOFDGERECHT
Saltimbocca alla romana

Mijn vriendin die koolhydraatarm eet en een rasechte carnivoor is, koos de Saltimbocca alla Romana (kalfsvleeslapjes met parmaham). Overigens was ik zo druk bezig met mijn pasta dat ik niet geproefd heb, maar ik vertrouw op haar smaakpapillen.
SFEER1
Dus wat mij betreft is dit een dikke HOTSPOT in Middelburg! Natuurlijk hebben ze hier ook lekkere pizza’s en toetjes, maar de pap was op na deze gerechten. De magen gevuld met lekker eten, warmte en liefde. Want daar staat de Italiaanse keuken toch om bekend?!
VOORKANT1
La Piccola Italia by night 

Mike & Lina
Mike & Lina

fullsizerender


La Piccola Italia
Ristorante Pizzeria
Damplein 46
4331 GD Middelburg (NL)

La Piccola Italia is dagelijks geopend

De keuken is open tussen
17:00 uur en 22:00 uur.