De Herberg! Een unieke plek in Middelburg. Het ultieme huiskamer-gevoel waar je altijd aan kunt schuiven voor een hapje en een drankje. De plek waar ook veel Middelburgers graag aanschuiven. Dus met recht een hotspot! Ik ging met 4 vriendinnen een hapje eten!
Overigens zijn de foto’s by night genomen, met mijn iPhone. Op z’n Ras’
Tekst: Rachelle Verhage 

Gordijnen De Herberg
Ik ben zeer sfeergevoelig. En voor mij is dit echt de plek om te hangen. Een hangplek. Met lekkere hapjes on the side. De bediening is gewoon goed. De aankleding uniek en met een knipoog. Daarnaast ze zijn in het bezit van het meest enge schilderij dat ik ooit heb mogen aanschouwen. Als je de trap afloopt stuit je direct op haar. Perfect voor in De Herberg, maar thuis zou ze er niet in komen.
Herberg, ook wel aanlegplaats voor vreemden. Althans vroeger. Een plek waar het altijd warm was, het bier rijkelijk vloeide en iedere vreemdeling welkom was om te eten en te slapen.
En hoewel deze Herberg diezelfde warmte uitstraalt kun je er niet slapen.
Inrichting De Herberg Middelburg
We begonnen de avond met Gin-Tonic -zoals altijd- met een verdwaald wijntje hier en daar! En besloten alleen te gaan voor een hoofdgerecht.

Wrap met Falafel (saus en frietjes)
Wrap met Falafel (saus en frietjes)

Huisgemaakte stoofpot van angusnek
Huisgemaakte stoofpot van angusnek met homemade appelmoes

Zalm van de grill met witte wijn saus
Zalm van de grill met witte wijn saus (sorry we waren al halverwege met de zalm toen ik dacht…FOTO!)

De wrap (volledig VEGA) was heerlijk! Lastig te eten? Niet als je hem lekker met je handen eet. Het stoofpotje was mals en deed aan 1984 denken. Als mijn moeder een hele dag sudderlappen op had staan en ik thuis kwam (vaak aten we ‘de lappen’ met aardappelpuree en rode kool).
En de zalm was gewoonweg lekker. Zeker met extra witte wijn saus.
De Herberg is wat mij betreft een aanrader, zowel voor een drankje (leuk op vrijdagmiddag), maar ook zeker voor een hapje.
 

Gewoon goed eten binnen een authentieke ambiance!

fullsizerender