15 mei 2017

Groot Open Vlissings Taart- en Snackkampioenschap! Taart en Snackkoningen gezocht!

25 mei: Groot Open Vlissings Taart- en Snackkampioenschap
Taart- en Snackkoningen gezocht!

Taart
Heel Vlissingen bakt, als het aan de organisatie van Vlissingen Vlooit ligt. Zij organiseren op Hemelvaartsdag twee grote bakwedstrijden: het Groot Open Vlissings Taartenkampioenschap en het Groot Open Vlissings Snackkampioenschap.
Vlissingen Vlooit is een grote markt met een hoop gedoe eromheen in en rond de Machiefabriek op 25 en 26 mei aanstaande. De organisatoren, Marco Evenhuis en Louk Peperkamp, leek het leuk om er een paar gezellige wedstrijden aan vast te knopen. Peperkamp: ‘Bij Hemelvaartsdag denk ik aan leuke familiedingen. Met z’n allen ergens heen of iets doen. Dus we wilden behalve een gezellige vlooien- en vintage-markt ook een leuke doe-activiteit bedenken.’

Meedoen
De wedstrijden verlopen als volgt: ga naar de website van Vlissingen Vlooit (www.vlissingenvlooit.nl) en print een deelnameformulier uit. Daar staat eigenlijk alles wat je moet weten.
Qua taartenbakken is alles mogelijk. Er zijn geen categorieën. Bak gewoon je lekkerste, feestelijkste taart en meld je met taart en formulier op donderdag 25 mei om 10u bij de Machinefabriek.
Een deskundige jury beoordeelt de taarten. De winnaar mag zich een jaar lang Taartenkoning(in) van Vlissingen noemen en krijgt een leuk prijzenpakket met onder meer een etentje voor twee en een koffie- en taart-arrangement bij een heel leuk koffie- en taart-zaakje.

Snackkoning
Wat snacks betreft, zoekt Vlissingen Vlooit de meest originele nieuwe combi/constructie van snacks en saus. Denk aan de nieuwe kapsalon, catamaran, berenklauw… Een frietje bolognese met gehaktballetjes met de naam O Sole Frito misschien? Een extra dikke ’Trump Wall’ van nachos en mexicanos met oranje joppiesaus?
Deelnemers hoeven zich alleen maar met hun snack en formulier te melden in de Machinefabriek (25 mei om 16u) en de rest gaat vanzelf. Dan wordt de Snackkoning(in) van Vlissingen verkozen en ook die krijgt een leuk prijzenpakketje.

Meer info over Vlissingen Vlooit en de twee bakwedstrijden vind je via:
www.vlissingenvlooit.nl en op de facebook-pagina (facebook.com/vlissingenvlooit)