6 juni 2017

De Gouden Bock in Middelburg bestaat 15 jaar (en viert feest)!

Een jaar lang feest! 
Afgelopen maand mocht ik gaan eten bij de Gouden Bock in Middelburg, want ze bestaan dit jaar maar liefst vijftien jaar! Vijftien jaar lang culinaire hoogstandjes serveren is natuurlijk een kunst an sich, dus ik verheugde mezelf erg op de gerechten die mijn vriendin Jacqueline en ik voorgeschoteld zouden krijgen.
Vijftien jaar
 Gouden Bock 
Martijn en Michelle besloten ter ere van hun vijftienjarig bestaan de menukaart te voorzien van vijftien favoriete gerechten van de afgelopen jaren. De menukaart is onderverdeeld in koud, lauwwarm en warm. Maar dit is absoluut niet de volgorde waarin je hoeft te bestellen. Maar als semi braveriken, besloten we dit wel te doen.

Oesters
, mijn favoriet! 
We begonnen met oesters (mijn favoriet!) en de steak-tartare vergezeld door een lekkere witte wijn die de gerechten wegspoelde met een soepelheid waar je U tegen zegt. 
De manier waarop de gerechten geserveerd worden laten zien hoeveel passie en liefde er in een gerecht gaan. En hoewel deze ingrediënten niet zichtbaar zijn, zijn ze van onmiskenbare waarde. Zowel voor de presentatie als voor de smaak.
Culinair orgasme 
De Taco met Oosterscheldekreeft, avocado en koriander was ook al zo’n genot. De schelpjes (kokkels en mesheften) uit de Noordzee met knoflook en Spaanse peper vierden een feestje in onze monden, waarbij onze smaakpapillen een daverend orgasme bereikten. Het naspel van gamba’s met zwarte risotto en aioli maakten dat we (bijna) onze ogen konden sluiten. Ware het niet dat er nog een reeks aan gerechten geproefd moesten worden…

Warme gerechten
We eindigden met een trio van Noordzee vis, met een vette botersaus. Vis moet tenslotte zwemmen. En hoe zwemt een visje beter dan in een lekkere saus? 
Na deze gerechten is er maar een manier om zo’n diner af te sluiten en dat is met zoetigheid. Een dessert, toetje of nagerecht. Hoe je het ook noemen wilt, strikt noodzakelijk na al deze zilte, hartige gerechten.


Noodzakelijke zoetigheid
Jacqueline koos echter voor de boerenkaasjes, ook echt wel een aanrader. Maar ik koos voor het dessert met rabarber en aardbei ijs. Ik heb een haat-liefde verhouding met rabarber. Als kind walgde ik, als ik rook (en dat rook ik direct) dat mijn moeder rabarber op het vuur had staan. Waarom niet gewoon appelmoes?
Maar nu ik ouder ben en mijn smaakpapillen mee zijn gegroeid kan ik rabarber waarderen! Een heerlijk dessert om deze maaltijd mee af te sluiten.

Een vijftien!
Een avond vol met culinair genot, zeer fijne hoogstandjes met diverse smaak bombardementen!
Dus mocht je een avondje uit aan het plannen zijn, of raak je spontaan geïnspireerd? Lekker eten (inclusief lekkere wijntjes) bij de Gouden Bock is een uitstekende optie!

De gerechten kosten 12 euro per stuk. Zo kun je zelf een overheerlijk menu samenstellen. 
Drie gerechten per persoon (met daarna nog een lekker toetje) is aan te raden. 

Deze blog is in samenwering met:
Restaurant de Gouden Bock 
Damplein 17
Middelburg 
www.degoudenbock.nl