3 januari 2019

5x lievelingsontbijt + plekken in Zeeland!

Ontbijten in Zeeland

Vroeger was ik niet zo’n ontbijt-persoon, walgde ik al van het idee om voor 12 uur ’s middags iets te eten. 
Maar sinds ik afgelopen september ben begonnen met sporten en beter voor mezelf zorgen (jaja, lief zijn voor jezelf) merk ik dat ik gewend ben geraakt aan ontbijten. 

Thuis of buiten de deur ontbijten?

Kijk, gemak dient de mens en ik ben nogal fan van buiten de deur ontbijten. Natuurlijk is dit met een gezin lastiger, maar ik zeg niet onmogelijk. Eén keer per week ontbijt ik dus buiten de deur. Waar? Dat ga ik je vertellen aan de hand van mijn 5 favoriete ontbijtgerechten, en mocht je nog een tip voor me hebben: GRAAG!  

Juice Bar in Vlissingen

Mag ik je overigens eerst even wijzen op het feit dat ik op Walcheren woon, en dat het dus het gemakkelijkste is voor mij om daar ergens te ontbijten (voor de rest van Zeeland: er komt een ander ontbijt-blog aan). 

Dat gezegd te hebben: de Juice Bar in Vlissingen is mijn favoriet. Niet alleen de sappen, maar ook de chia pudding die vers wordt gemaakt. Niet te doen, zo lekker! De sappen worden geperst waar je bij staat = VERS en het wordt nog leuker… De bekers zijn plastic vrij en ook de rietjes (gemaakt van maismeel)! 

Als ik thuis ontbijt, begin ik heel vaak met een smoothie namelijk (drinkt zo lekker weg) en hoewel mijn chia pudding niet zo lekker is, maak ik hem zelf vaak als dessert of ontbijt. 

Adres: Walstraat 119, Vlissingen

Expresszo Middelburg

Havermoutje. Eigenlijk kan ik het in één woord zeggen: dat is mijn favoriet. Overnight oakes met banaan, noten en honing. YAMMY! 

Ook de plek (= lekker dichtbij en de koffie is lekker en cafeïnevrij) zit lekker, werkt lekker en smoelt lekker. Aanrader! 

adres: pottenmarkt 22, Middelburg

Honeypie Middelburg (of Goes)

Wie kent dit gezellige theehuis niet? Naast dat Helen en Greg (de eigenaren) vrienden van ons zijn, zit ik daar zeker niet voor hun (ook wel natuurlijk). Ik ben NIET dol op taart of andere zoetigheden, maar wel op zuurdesembrood met hummus bijvoorbeeld, of de spelt bagel met zalm (YAMMY)  Precies dat kun je daar dus eten. 

Thuis eet ik ook altijd zuurdesembrood en met verse hummus is ook wel een favoriet (lekker met zongedroogde tomaatjes). 

adres: achter de houttuinen 50, Middelburg

Bier- en melksalon in domburg

De plek waar ik (deels) ben opgegroeid, Domburg. Gemiddeld kom ik daar wel een paar keer per maand en waar ik ook graag en vaak ben te vinden is de Bier- en Melksalon. 

Op maandag sport ik altijd in Dombug en samen met vriendin Ivon schuiven we na het sport hier weleens aan voor een ontbijt. 
Favoriet: Açai bowl (must-try). 

adres: weststraat 11, domburg

Eeterij Suster Anna in Veere

Goed, ze gaan iets later open, maar als je hier dus iets later aanschuift kun je hier fantastisch ontbijten (en in de zomer fijn op het (tuin)terras zitten). Houd je overigens van pannenkoeken? Dan zit je hier goed. Ik ben zelf minder fan, maar de boerenomelet (minus de ham-bacon-kaas) met salade op speltbrood is mega lekker!

In de weekenden is dat ook wel favoriet hier thuis: twee boterhammen met een groenten omelet. Mmmmm…..

Wat is jouw favoriete ontbijt, en ontbijtplek?

Liefs Rachelle

"Ik dacht dat je alleen blogger was?"

Neen. Ik help Zeeuwze ondernemers met duimmstoppende content, Social Media (beheer), communicatie en online strategie!