16 januari 2017

Mijn 5 (healthy) tips voor een Goddelijk lichaam!

Heel eerlijk? Ik zou meer moeten bewegen (ben sinds kort begonnen met elke dag een uur wandelen, dus heeeee, het is een begin).
Ik zou wellicht “beter” kunnen eten.
Luister, wij eten nooit uit pakjes en zakjes, ik kook elke dag vers, maar haal ook graag een frietje bij Sjaak (DE LEKKERSTE FRIET VAN MIDDELBURG). 

Maar als ik eraan denk om mezelf te begeven in de wereld die healthy, food, mind of work-out heet krijg ik het al Spaans benauwd! Want ik zie door de bomen het bos allang niet meer.
Dus bedacht ik MIJN 5 tips voor 2017 om het leven zo gezond, maar ook simpel mogelijk te houden.

Tekst: Rachelle Verhage 

BALANS
BALANS

193518cfa315f4d1995de9e5792be05b_400x400

It’s all about the BALANCE!
Balans is -denk ik- heel erg belangrijk.
En niet alleen qua eten en drinken. Want als ik een heel drukke dag voor de boeg heb met veel afspraken, dan ga ik ’s ochtends altijd een uur wandelen (met de hondjes).
Even mijn hoofd legen voordat ik hem weer vul. En ook die avond probeer ik dan niets in te plannen, maar gewoon languit op de bank!
En als ik eens een avond slecht heb gegeten (denk MC Donalds, Frietjes, vette Bek Chinees) dan probeer ik de volgende dag zo gezond mogelijk te eten (niet dat het altijd lukt, maar dan ga ik over naar nummer 2).

LIEFDE!

no2Wees lief voor jezelf!
We kennen het allemaal, toch?
Dan ben je al een hele dag “goed” bezig, kom je thuis en dan ga je voor de bijl. Binnen no-time heb je 4 koekjes, 5 zoute stengels, een handje chips, een dropje en een stuk kaas naar binnen gewerkt.
Waar ik dan altijd heel erg goed in was, is mezelf blijven beschuldigen en woedend zijn om dit ge(vr)eet. Maar weet je? Het is gebeurd. Niets meer aan te doen.
Dus nu mag (wil) ik lief voor mezelf zijn als dit gebeurt. Want morgen is er weer een dag. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Toch?

pexels-photo-110085GENIET! 

1440678518ac4f7-1

Genieten is ’the key’
Ik denk dat wat je ook doet, je ALTIJD mag genieten. Bewust genieten.
Een hap chocolade, de geur van zelfgebakken koekjes, gemaaid gras. De smaak van een lekkere smoothie, een frikadel speciaal of de eerste hap van een zoete appel. Zonneschijn, inspirerende gesprekken, mooie uitzichten.
Ik probeer bewust te genieten van alles wat er in mijn leven gebeurt (en trust me, dat is nogal veel). Maar voor mij is dat ook healthy!

person-human-child-girl
DE JUISTE BRIL!!!

logo

De juiste bril!
Als ik iets over mezelf kan vertellen waar ik best wel trots op ben, is dat ik de juiste bril op heb. Hiermee bedoel ik dat ik realistisch (ietwat optimistisch) en door een mooie roze bril naar mezelf kijk.
Ik vind mezelf mooi. Punt.
En dat heeft me heel wat jaren gekost (en een eetstoornis). En natuurlijk heb ik ook mindere dagen, kijk ik weleens in de spiegel en denk dan.. “laat maar.”
Maar dat is echt niet vaak. Ik vind dit een zeer gezonde houding, een manier van leven.
Want het scheelt mij een hoop frustratie en stress en juist dat is nu slecht voor je lichaam (en geest).

pexels-photo-65121 LUISTEREN, GOED LUISTEREN…

600px-Elongated_circle_5.svg

Goed naar jezelf luisteren!
Ik ben er heilig van overtuigd dat ons lichaam ons precies vertelt wat we nodig hebben. We moeten alleen leren luisteren. Mijn lichaam gaf vorig jaar aan dat het teveel was. Zwarte vlekken voor mijn ogen, vermoeidheidsklachten, kort lontje. Kortom een soort van burn-out, maar nog net niet.
Ik voelde het al weken, maar probeerde het eerst nog te negeren.

Totdat ik ging luisteren.
Ik creëerde rust, balans, probeerde lief te zijn voor mezelf, ging meer de natuur in, nam ontslag en deed ‘alleen maar wat ik leuk vond.’
En vooral dat laatste lijkt lastiger dan dat het is.
Vind ik dit leuk? Krijg ik hier energie van en raak ik hierdoor geïnspireerd?
NEE? Niet doen. JA? Doen!
Simpel.

En natuurlijk betaal ik ook mijn rekeningen en moet ik weleens naar de tandarts.
Maar daar heb ik het niet over.


Dat waren ze dan!
Mijn tips voor een gezond lichaam (en geest). Want het een kan niet zonder het ander. Als mijn geest overal-en-nergens is, reageert mijn lichaam. En vice versa.
En ik kan natuurlijk iets vinden van de diëten die momenteel de ronde doen, maar dat wil ik niet. Ik geloof niet in diëten, simpel omdat het bij mij niet werkt.

Als ik gebalanceerd kan genieten van het leven, liefdevol naar mezelf kan en wil kijken en probeer zoveel mogelijk inspirerende dingen te doen (waar ik dan ook weer energie van krijg)?
Is dat niet het ultieme dieet?

fullsizerender