4 maart 2017

3x homemade thee in een handomdraai (zonder zakje)!

Ik ben de grootste theeleut ooit. Een theemuts.
Nou ja, mijn lieve vriendin Nadja wellicht iets meer, maar ik houd echt van thee! Ik ben wel kritisch op mijn thee. Drink het liefste vers, zonder zakje. Pure smaken! Nu heb ik in de loop der jaren mijn eigen theetjes ontwikkeld en deze deel ik nu met jou! Overigens drink ik liever een sloot thee, dus niet in die kleine, schattige bloemenkopjes, maar echt liever uit een soepkom of beker.. 

Thee recepten
Een pittig theetje
Twee kaneelstokjes, 1/2  stokje zoethout (want teveel zoethout is ook niet goed voor je), gember (een halve duim), en 2x steranijs in een pot thee laten trekken voor ongeveer 10 minuten (onder de theemuts). En dan lekker drinken!
Overigens kun je de ingrediënten ook samen binden, staat ook nog eens leuk (met zo’n rood/wit touwtje)!
Een relaxed theetje
Gedroogde lavendel, een paar schijfjes sinaasappel en twee takjes munt in een beker kokend water! Heel even laten staan (je hebt tenslotte geen ‘looien’ pijp) en dan lekker drinken. Ik schenk gerust een keer of drie (vier of vijf) bij als mijn beker leeg is.
Een fruitig theetje (en mijn persoonlijke favoriet)
Het sap van een halve limoen, een eetlepel honing, kurkuma (zeer gezond), kaneel en vier schijfjes sinaasappel in een theepot. Even laten trekken en dan lekker drinken!

Thee recepten
Geweldige kopjes, maar niet om thee uit te drinken (althans niet voor mij).

Heel eerlijk? Ik smokkel natuurijk ook weleens. Tijdens het werk drink ik kruidenthee (wel in een zakje) maar dan zonder theïne. En ik schep ook heel graag verse thee bij Valeria Serratura (Seisdam 28) in Middelburg.
Een aanrader!
Happy TEA!