15 augustus 2018

Fjoertoer Renesse, wandelen met een beleving!

Wandelen met een beleving
De Fjoertoer in Renesse is een echte aanrader voor mensen die van een mooie (Zeeuwse) omgeving houden, van wandelen of van een (lichtgevende) beleving houden (of alledrie, haha).
De Fjoertoer in Renesse combineert al deze dingen tot een bijzondere avondwandeling.

De naam ‘’Fjoertoer’’ zegt ons Zeeuwen misschien niks, aangezien het voortkomt uit een dialect: Fries om specifiek te zijn. De Fjoertoer is ooit begonnen op Terschelling en daarna uitgebreid naar nog twee andere locaties in Nederland, waaronder dus Renesse.

‘’Fjoer’’ betekent licht in het Fries en ‘’Toer’’ betekent een tocht. Als je de vertaling kent is het dus een logische benaming voor deze wandeling!


De route
Dit jaar vindt de vijfde editie plaats in Renesse op 29 september. De keuze bestaat uit een afstand van 17 kilometer of 8 kilometer. Voor ieder wat wils, maar een sportieve loper hoef je voor de Fjoertoer sowieso niet te zijn; het gaat om gezelligheid en beleving tijdens de tocht.

Wat kun je dan verwachten? Nou, een wandeling door de natuur waarbij je verrast wordt door licht, beeld en geluid. Beide afstanden eindigen in het centrum van Renesse. Het belooft dit jaar weer een waar spektakel te worden. Nieuwsgierig geworden? Laat je dan verrassen op 29 september!?
Wij zijn ook van de partij overigens (8km trouwens, niet 17km haha). 

Inschrijving is mogelijk tot half september, zolang niet alle plaatsen vergeven zijn.
Inschrijven kan via: https://www.fjoertoer-renesse.nl/inschrijven  

Liefs,

Esther (stagiaire ZeeuwZe.nl) 

Photocredits: Fjoertoer Renesse 2018