14 maart 2016

De ZeeuwZe uit eten.. In Delft!!!

Wij, de redactie van de ZeeuwZe, houden van lekker (en puur) eten!! Kijk maar eens op ons Instagram account HAHA! Dus toen we bij de Drukkerij in Middelburg een pareltje van een kookboek zagen, besloten we tijdelijk Zeeland te verlaten en eens te kijken wie nu de man is achter dit geweldige kookboek!
In Delft aangekomen bleek deze stad niet eens zo te verschillen van Middelburg. We voelden ons gelijk thuis tussen de bruggetjes, watertjes, marktjes etc. En hoewel we natuurlijk niet wereldvreemd zijn, hielden we daardoor wel direct van deze stad.
Het was heel even zoeken naar het restaurant ‘van het kookboek’ maar al snel vonden we HILLS&MILLS!
Bij binnenkomst waren we echt op slag verliefd!!! Na een warm welkom (ECHT EEN WARM WELKOM) namen we achterin de zaak plaats.
Een hip concept, maar dat niet hip probeert te zijn, snap je? Heel authentiek! Je voelt je zodra je gaat zitten direct een wereldburger en een foodlover in een, want de hele atmosfeer ademt het.. hier houden ze van eten, puur eten!
Qua ambiance kunnen we het wellicht het beste omschrijven als de toko om de hoek qua geuren, gecombineerd met een kringloop sjiek interieur dat zich niet in een hokje laat duwen.

De NaanSpecial!
De NaanSpecial!

En als bijkomstigheid… tijdens het koken wordt geen gebruikt gemaakt van nare e-nummers en andere toevoegingen, alles puur en zuiver, geen toegevoegde suikers (alles wordt gezoet met ahornsiroop of dadels) en geen frisdranken!!
De schoondochter van de eigenaar kwam ons vragen of we bekend waren met HILLS&MILLS en legde ons vervolgens uit hoe het werkt.
Voor 26,50 euro stel je een 3-gangen menu samen! HAPPY US!! De keuken is overigens een combinatie van de moderne Indiase keuken(de eigenaar komt uit Pakistan) en de nuchtere Westerse keuken. Wat hebben we allemaal gegeten?
Voorgerecht:
Big Shrimp Salade en de mosselen in knoflook olijfolie met Naanbrood.
Hoofdgerecht:
Beide de NAAN SPECIAAL met garnalen, gehakt en kip met rijst, Naanbrood, 3 soorten sausjes en een grote salade!!
En als toetje:
Een stukje worteltjestaart en een stukje bananenbrood met mango!
Bananenbrood met stukjes mango en vers fruit!
Bananenbrood met stukjes mango en vers fruit!

Ladies, ga er echt een keer heen!! Want eten tot je een ons weegt is hier van toepassing. Het is echt heel erg kruidig-smakelijk (lekker dekt echt de lading niet), maar ook nog eens gezond en goed voor je lichaam.
De spreekwoordelijke 2 vliegen dus!
En wat nog wel het leukste was? Dat Papa Kazmi ons het eten zelf kwam brengen om vol passie uit te leggen wat we nu precies besteld hadden.
De naam HILLS&MILLS is overigens een mooie fusie van twee werelden; Hills van de Himalaya en Mills van de molens in Nederland.
Wat ons betreft de tip van de dag!! Plan snel een dagje Delft en ga hier lekker een hapje eten of ook leuk? Bestel het kookboek van Papa Kazmi en ga zelf aan de slag.. Dat kan natuurlijk via de Drukkerij in Middelburg of bij een boekwinkel in jouw buurt. Het boek heet: Papa Kazmi, Pure Cook Book!
HILLS&MILLS DELFT
HILLS&MILLS DELFT