22 november 2016

Uit in Zeeland || In de Bakkerij in Goes!

Bakker Renee Looman is nog maar 23 jaar, maar bakt de lekkerste broden (met een lekkere korst) van Goes hebben wij gehoord. Momenteel is het nogal zoeken in brood-land. Want mag je nu wel of geen brood volgens de nieuwste hype? En welk brood is dan wel gezond?
Welk brood heeft dan de minste toevoegingen?
Dus togen wij naar “In de Bakkerij” in Goes voor een proeverij! 

In de Bakkerij Goes
In de Bakkerij Goes

Bij “In de Bakkerij” bakken ze echt nog pure broden met zuurdesem, zeezout en gevisualiseerd water. Zonder toevoegingen op een stenen ovenvloer en veelal biologische grondstoffen.
Je ziet het, je proeft het want het is LEKKER en als bijzaak ook nog eens gezond.
Toen we binnen kwamen rook het inderdaad heerlijk (nu zijn we nogal brood-eters hoor!) en was het al druk.
De inrichting doet natuurlijk nogal Frans aan, doch robuust, met een groot zit comfort (heel belangrijk!) en een knipoog hier en daar. De grote open ruimte maakt het transparant en ruimtelijk.
De vitrine is overigens een lust voor je oog, want de lekkerste gebakken broden liggen daar op je te wachten. Overigens is er een heel zoet assortiment ook verkrijgbaar, maar daar komen we later nog op terug.
nog-eeeeentje
Je kunt dus in deze bakkerij terecht voor ontbijtjes en lunch of een hapje tussendoor.
Wij namen trouwens het broodontbijt met versgeperste sinaasappelsap, een croissant, een bakje koffie (met veel melk!) en een belegde boterham met kaas.
’s Ochtends vroeg zie je de bakkers kneden door de grote ramen, wat wel een heel idyllisch gevoel geeft hoor als je daar zit.
Goes wordt wakker. Auto’s rijden voorbij, fietsers. Mensen komen binnen voor een ontbijtje to-go of gaan even zitten voor een bak koffie. HEERLIJK!
aaaaaaaa
De menukaart (lunch en ontbijt) is gewoon goed. Daar kunnen we lang en breed over praten, maar goed is goed. Wat dacht je van een belegde boterham met hummus en rucola of eentje met brie met appel?
Dit soort ondernemingen verwelkomen wij gretig als hotspot bij de ZeeuwZe. Jezelf net even onderscheiden, het net iets anders doen dan anderen.
Daarnaast is het brood gewoon heel erg lekker, is de koffie heel goed te drinken en is het leuk (als je heel vroeg komt) om de bakkers aan het werk te zien!
nog-eentje-xx
Toen we weggingen namen we nog ‘even’ wat appelflappen mee (we werken hard, dus nemen veel en vaak pauzen haha) en mensen, die zijn LEKKER!!! Die flappen zijn zo vers dat ze smelten op je tong (en je oprecht hoopt dat de nasmaak nog uren te proeven is).
De uitstraling en het concept van “In de Bakkerij” staan als een huis, de bediening is vriendelijk en het eten is echt goed! Wat wil je nog meer?