30 maart 2018

Uit eten in Goes || Hector, the new kid in town!

Aan de kade in Goes
Aan de Grote Kade in Goes zie je van heinde en verre al de letters H E C T O R oplichten: the new kid in town! Extravert bourgondisch zijn de woorden die direct bij me binnen schieten en ik denk (als ik zo vrij mag zijn) dat ik daarmee die spreekwoordelijke spijker op z’n kop sla!
Tekst: Rachelle Verhage

Kritisch proeven
Een avond verwennerij in Goes stond er op het program. Hector opende zijn deuren en er moet getest en geproefd worden, kritisch! En laat ik dat nu kunnen: eten en mijn mening geven. Ik was in de spreekwoordelijke hemel. Goed, laat ik bij het begin beginnen: we parkeerden de auto (mijn persoontje met 4 disgenoten) niet heel veel verder en wandelden opgewonden naar de Grote Kade in Goes. Niet veel verder weg overigens, maar wel ver genoeg om op de terugweg een aantal kilocalorieën te verbranden.
Al van meters afstand zagen we de letters ons al verwelkomen, doch niet schreeuwerig.
Een ‘schuif-gezellig-bij-ons-aan, het-is-hier-goed-vertoeven’ welkom.
Er klonk muziek, gelach en eenmaal dichterbij sloeg de sfeer op onze smaakpapillen. TREK!

Extravert Bourgondisch
Binnen bleek het druk! Veel mede-proevers, extraverte Bourgondiërs en andere geïnteresseerden schoven aan. We aten à la carte en ik koos als voorgerecht de grove bouillabaisse klassiek met toast opgediend. Een blij meisje! De bouillabaisse werd in een zwarte ketel geserveerd met grove stukken vis die de indruk wekte het -ondanks vloeibaar- met de handen te eten. Laat ik het zo zeggen: de neanderthaler in me ontwaakte.

De bouillabaisse was zoals hij hoorde te smaken, maar dan net iets ruiger van smaak. Nu weet ik dat ‘ruig’ niet in een potje te verkrijgen is, maar ik weet zeker dat jij precies snapt wat ik bedoel?
Zo ruig als de vrouw achter me op gele tegelmuur.
Geen vlees
Sinds een week of zes eet ik geen vlees meer. Diverse redenen, met als hoofdreden dat ik het er gewoonweg niet goed op doe. Opgeblazen gevoel, darmklachten en meer klachten waar ik je hoofd niet mee zal vullen.
Enfin, ik koos dus voor het Flatbread met Baba Ganoush, vegetarisch! Eerlijk? Het is altijd afwachten wat je op je bord krijgt als je vega bestelt, vaak zijn het vlakke smaken en voorspelbare gerechten.
Maar ik moet het ze wederom nageven: het was erg smakelijk. Intense smaken afgezwakt door hier en daar een nuance. Mijn maag blij, ik blij!

Dessert
Als dessert koos ik voor de gepocheerde nectarine; het kiezen van fruit geeft me vaak een goed gevoel na een avond doorhappen. Laat dit dessert nu ook weer een schot in de roos zijn, hoewel het dessert van mijn disgenote links van me mij ook probeerde te verleiden.
Iets met zoet, zuur en romig op 1 bord is vaak een feestje.

Mijn disgenoot bestelde de: hele geroosterde BBQ dorade!


Slotsom
Tja, en dan kritisch zijn? Goed, het licht op het toilet zou iets minder fel kunnen, maar meer kon ik echt niet bedenken. Ik denk dat het goed is dat Hector zijn deuren heeft geopend, want er is al genoeg dertien in een dozijn, en zij zijn dat niet! Mocht je geïnspireerd zijn, laat het je smaken!

In samenwerking met:
Hector Goes
Grote Kade 34
Goes
www.hector.nl