31 mei 2018

Uit eten bij de Goese golf in Goes: niet alleen voor golfers!

De Goese Golf: niet alleen voor golfers
‘’We moeten naar dat eilandje’’, zo is de Goese Golf het best te duiden op de kaart. Veel groen, omringd met water. Aangekomen waren we toch nog verbaasd, wat een ruimte én wat een uitzicht. Alsof we op vakantie waren. Parkeerplaats in overvloed overigens, altijd een pluspunt.

Golfbaan of restaurant?
De Goese Golf is een golfbaan in Goes, een polderbaan, en op 12 van de 18 holes heeft de speler te maken met waterhazards. Maar wist je ook dat het restaurant niet alleen toegankelijk is voor golfers én dat je hier dus heerlijk kunt eten? Nee?
Iedereen is hier dus welkom om te genieten van een hapje en een drankje en dat gingen wij dan ook uittesten.

Deze avond kregen wij een aspergemenu geserveerd, vier gangen met in elke gang asperges verwerkt (ja, ook in het dessert)! 

Brasserie Goese Golf
Nadat we neerploften in de brasserie op een fijne stoel (pluspunt: hier kun je dus uren zitten) met uitzicht op de golfbaan is het tijd voor een wijntje. 
Het interieur bevat veel paars met hier en daar details die -wat ons betreft- best eens geüpdatet mogen worden. Enfin, we zijn hier natuurlijk om te proeven!

De eerste gang
Niet veel later werd de eerste gang op tafel gezet: een salade met gemarineerde asperges, gerookte lamsham, truffelmayonaise en een kwarteleitje. Fijn om te beginnen met een lichte eerste gang, waarbij de combinatie van de ham en asperge altijd voortreffelijk smaakt! 

Aspergesoep van mijn oma?
De tweede gang: aspergesoep met ham en kruiden, sinds jaar en dag geserveerd door mijn oma. Dan ligt de lat gevoelsmatig al hoog, zou deze soep in de buurt komen? Zeker weten: de soep was romig en zeer smaakvol. De soep smaakte net zoals oma’s liefdesbrouwsel, complimenten! 

Vervolgens de derde gang, het hoofdgerecht. Asperges met beenham of zalm, nieuwe aardappel, gekookt ei, groene kruiden en botersaus. We kozen voor de versie met zalm en wat een bord kwam er op tafel zeg.
De smaak was prima, maar het was wel even spannend in hoeverre het bord leeg zou raken (zegge: flinke portie).

“Vol en zoete”
Na deze gang waren we ‘’vol en zoete’’ (zoals diezelfde oma zou zeggen), al was het zoete gedeelte nog niet geweest. Er werd dus nog ruimte gemaakt voor het dessert. Alleen de nieuwsgierigheid al naar asperge vermengd in het nagerecht zorgde voor de nodige trek.
Vanille hangop met aspergeparfait, Hollandse aardbeien & gekonfijte asperge kregen we geserveerd; absoluut een heerlijk samengesteld dessert.

En die zoete asperge is wat ons betreft even lekker als dat hij hartig wordt geserveerd. 

Wat naast het goede eten nog de moeite waard is: op een zonnige dag naar de Goese Golf om plaats te nemen op het terras met een kostelijk uitzicht. Zo wordt het zeker aanlokkelijk om nog eens terug te keren naar de Goese Golf! Wat ons betreft zeker een aanrader en zeker niet (alleen) om te golfen! 

Esther
Stagiaire ZeeuwZe.nl  

Brasserie
De Goese Golf
Krukweg 31
4465 BH GOES
Klik <<<HIER>>> voor de website. 

Wij zijn uitgenodigd.
Wij worden niet betaald om dit artikel te schrijven.