2 juni 2018

Sailor's Inn Bruinisse (Bru), pure smaken met een subliem uitzicht!

Sailor’s Inn Bruinisse
Laat ik voorop stellen dat het heel vreemd is dat ik nog nooit een artikel over deze plek heb geschreven. Ik heb hier namelijk al talloze keren gegeten en gedronken. Dus toen ik er vorige maand weer aanschoof voor de lunch bedacht ik mezelf natuurlijk geen moment en heb ik ter plekke foto’s genomen voor deze blog.

Want als je toe bent aan het ultieme vakantiegevoel dichtbij huis dan moet je hier zeker eens aanschuiven. Ook als je er niet aan toe bent trouwens! 

FL Festival in Bruinisse 
Denk je nu bij de naam brasserie Sailor’s Inn, dat komt me bekend voor? Dat kan kloppen! Het FL-Festival vindt hier altijd plaats, gelegen aan een van de modernste jachthavens van Nederland. De masten van de zeilboten dansen vrolijk in de wind, terwijl de boten dobberen op het water. In de keuken staat chef-kok Marco Verspeten, en laat ik nu fan zijn van zijn eigenzinnige gerechten met een Aziatische twist.

Drijvend terras op het Grevelingenmeer
Marco snapt dat regels er zijn om niet te volgen en maakt dat waar in zijn keuken. Waar je vaak een hapje gaat eten, ga je hier voor de whole shebang: de beleving. Want naast dat je goed kunt eten is het uitzicht echt heel erg gaaf.
Het drijvend terras is helemáál top: loungen op één van de comfortabele banken met uitzicht op het Grevelingenmeer, terwijl je geniet van het welbekende hapje en drankje.


Verrassingen aan het Grevelingenmeer
Daarnaast is er nog veel meer mogelijk bij Sailor’s Inn.
Wat dacht je van een BBQ op het eiland?
Het huren van een zeilboot (en na het zeilen aanschuiven voor een 6-gangen menu)?
Of vergaderen -geheel verzorgd met lunch/diner/hapjes/drankjes- mét dit uitzicht?! Ja. je leest het goed: boven het restaurant is een grote vergaderruimte!


Warme chocolademelk in Bruinisse
De zussen Iris (vrouw van chef Marco) en Fleur runnen samen met Marco de brasserie en zijn wat mij betreft gastvrouw pur sang. Daarnaast vind ik ze ook gewoon heel erg lief en leuk (niet geheel onbelangrijk).
Iris en Fleur verzinnen overigens altijd de gekste, leukste, tofste evenementen die ze dan met het volledige team tot uitvoer brengen. Denk een winters (stampot) buffet, een prinsessenmiddag en een winter wonderland evenement met een warme chocolademelk-bar (met meer dan 15 toppings waar je uit kon kiezen), daar word je toch blij van?
Mocht je nu nieuwsgierig zijn geworden en een hapje en een drankje willen doen in Bruinisse? Je kunt hier ook overnachten in één van de aqua cabins aan het water (klik <<<HIER>>> om foto’s te bekijken, binnenkort ga ik hier met mijn gezin een weekend logeren).
Ook handig als je van plan bent een wijntje te drinken!

Brasserie Sailor’s
Jachthavenweg 61A
4311 NC Bruinisse
https://www.sailorsinn.nl/