26 juni 2018

Restaurant in Zeeland: Beach Hotel in Zoutelande!

Het oude strandhuis in Zoutelande
BLØF zingt zo prachtig over deze plaats in Zeeland: Zoutelande (dat is je vast niet ontgaan).
Wat niet heel veel mensen weten, is dat ik de eerste jaren van mijn leven in Zoutelande heb gewoond en op (kleuter)school heb gezeten. Vanaf mijn geboorte tot (ongeveer) mijn vijfde verjaardag. Ik herinner mij het buitenspelen in de speeltuin en in de brandgang die achter ons huis lag. Het buurmeisje sliep in het zomerhuis, want in het seizoen was hun huis verhuurd. Niet het ‘oude strandhuis’ overigens, dat wat bezongen wordt.
Aan de rand van Zoutelande, onderaan de duinen, ligt het Beach Hotel. Een plek (zo heb ik recent ervaren) die je een instant vakantiegevoel schenkt.


Beach Hotel Zoutelande
“Waar gaan we eten?” vroeg collega-vriend. We zouden een hapje gaan eten.
“Waar heb je nog nooit gegeten?” was zijn volgende vraag.
Goed, ik beken: ik ga vaak uit eten én geniet daar ontzettend van, maar als ik privé uit eten ga, heb ik altijd vaste plekken waar ik graag aanschuif. Toch iets van een gewoontedier dus.
Hij besloot dat het Zoutelande werd: het Beach Hotel waar hij zelf bijna wekelijks een keer aanschuift.
Krijsende meeuwen en een Walvis 
Het grote terras van brasserie de Walvis verwelkomde ons hartelijk. De zon scheen en de lounge banken leken ons toe te lachen. Geen zuchtje wind, de zon op je snoet en een spa rood met citroen voor je neus: instant vakantiegevoel. Geen auto’s die hinderlijk voorbij rijden, maar ergens in de verte het geluid van de zee en af en toe een krijsende meeuw die voorbij vliegt.


Zeeuwse accenten
Het restaurant is aangenaam huiselijk ingericht met het oog op comfort en hier en daar een speels Zeeuws accent. Wij zaten aan het raam en keken uit op het terras. Je kunt hier ook à la carte dineren, maar wij kozen voor een menu. Op de kaart pure gerechten met ingrediënten van het seizoen! Houd ik van!
Toeters en bellen in Zoutelande
Het voorgerecht aten we een mousse van geitenkaas met verse vijgen en walnoten (voor mij geen parmaham) en als hoofdgerecht aten we Dorade geserveerd met gepofte tomaatjes, salsa verde waar ik mijn vingers bij aflikte. Smaken zoals smaken horen te zijn, zonder enige vorm van opsmuk en andere toeters en bellen.

Apfelstrudel met slagroom maar zonder ijs 
Eigenaren Sophie en Michel Kloeg hadden ook nog eens goed nieuws voor ons: want er worden binnenkort glazen wanden geplaatst aan de zijkanten van het terras die ervoor gaan zorgen dat -als het weer even ietwat minder is- je toch buiten kunt borrelen en/of eten. Dat kan ik alleen maar toejuichen.
De apfelstrudel met slagroom (zonder ijs, want je moet ergens inleveren als je vaker uit eten gaat) was verre van vervelend en sloot het menu op de juiste manier af.

Als onvervalst Zeeuws meisje vind ik de zomer in Zeeland mega leuk natuurlijk, maar die rotgang waarmee de zomer wordt genomen (om even bij BLØF te blijven) ontwijk ik ook weleens.
Dan ga ik op zoek naar dit soort plekken, waar je niet écht in het centrum van een badplaats zit, maar wel kunt genieten van alles wat Zeeland ons Zeeuwen biedt.

In samenwerking met Beach Hotel Zoutelande
Duinweg 97
Zoutelande
Klik <<<HER>>> voor de website.