8 februari 2018

Milkshake? De FREAKSHAKE in Domburg is een MUST (ook voor kids)!

STOP met alles wat je aan het doen ben, want ik heb iets dat ik graag met je wil delen. Ik heb een sugarcrush en jij mag ook verliefd worden op mijn crush (HAHA, ik draaf door).
Ik heb toch al eerder geschreven over de ultieme warme chocolademelk die ze verkopen bij de Roode Leeuw in Domburg? Nu hebben ze weer iets nieuws bedacht: de freakshake, de ultieme MILKSHAKE.
Tekst: Rachelle Verhage

Dit is trouwens de ultieme warme chocolademelk (death by candy)

ROODE LEEUW DOMBURG
Laat ik beginnen bij het feit dat ik ervan houd als ondernemers verder ondernemen dan hun neus lang is en met plezier hun creatieve brein aan het werk zetten om te bouwen aan hun merk (het bedrijf is tenslotte het merk). Debora (eigenaar Roode Leeuw) is zo’n ondernemer. Ze rijdt het hele land door voor inspiratie en bedenkt vervolgens voor het grandcafé (dat ze met haar man leidt) in Domburg de leukste drankjes en hapjes. Hun burgers met friet zijn onmogelijk niet te bestellen, maar vandaag wil ik het hebben over deze SHAKE.
DOCHTERLIEF
Laat ik beginnen met het feit dat mijn dochter via mijn Instagram account zag dat ze in Domburg (niet heel ver van ons vandaan) deze shake verkochten.
“Toe, mam?”
De volgende dag zou het woensdag zijn en ik had al een plannetje in mijn hoofd. Ik zou ze -als verrassing- meenemen. En zo geschiedde. Nietsvermoedend stapten onze twee schatten (de oudste woont in Rotterdam, dat is net iets te ver weg) in mijn auto en reden we richting Domburg.
“Gaan we naar het strand?” 
“Het bos in Oostkapelle?” 
“Nee, dan had ze de honden wel meegenomen..” 
“Maaaaaaam, zeg het nu!” 
Eenmaal in Domburg parkeerden we de auto en liep ik in een rechte lijn naar de Roode Leeuw.
“YESSSSS, we gaan dat snoep-drankje drinken en eten!!!!” 
“We delen er eentje met z’n drieën hoor,” waarschuwde ik om een nacht met stuiterende kinderen te voorkomen.

FOR FREAKSHAKE
Nou, wij willen wel zo’n shake bestellen.”
De jongen die de bestelling opnam lachte en ik snapte precies waarom. Nog geen 24 uur stond hun foto online en ik zat alweer in Domburg, net als vorig jaar met de ultieme warme chocolademelk. Tja, wat kan ik zeggen (als NIET zoetekauw), ik kan best snel zijn.
BITTERBALLEN VERSUS SNOEP 
De shake bleek minder zoet dan verwacht (de shake zelf dan, eej), versiert met zoveel mogelijk snoep, maar goed dat betekent wel dat je het helemaal zelf in de hand hebt. Je hoeft niet al het snoep op te eten (het mag natuurlijk wel). De spekjes heb ik soldaat gemaakt, die deden mij aan mijn jeugd herinneren. Dochterlief at (een deel van) de rest van de snoepjes en zoonlief brak mijn klomp: “mag ik bitterballen bestellen?” Hij houdt echt niet van snoep.

OVER SMAAK GESPROKEN
De smaak van de milkshake is prima, niet te zoet ook. Het snoep is dus optioneel, maar wel noodzakelijk als decoratie (want het oog wil tenslotte ook wat). Ik vind het leuk!
Het is een traktatie op deze woensdagmiddag en heerlijk om samen te delen. Ik mijmer dan ook even weg -terwijl ik dit schrijf- en denk 30 jaar vooruit.
“Weet je nog die middag dat mama ons meenam naar Domburg en ons trakteerde op die milkshake?”
“Oh ja! De gaatjes vielen spontaan in ons gebit, maar wat was dat lekker zeg!”
“Ik had toen bitterballen geloof ik…” 
“Hahaha dat klopt. Mochten we een keer ongelimiteerd snoepen, bestel jij bitterballen.”
“Zullen we anders morgen met mama een taartje gaan eten. Als verrassing…!”