Als je de buitenkant ziet, heb je grote kans dat je voorbij loopt. Maar dan zul je nooit weten wat je mist en sinds afgelopen week weet ik dus precies wat je mist! 
Aan de Vrijlandstraat 73 in Middelburg, bijna halverwege het overdekte winkelcentrum van het stadsdeel Dauwendaele, zit Italiaans restaurant “Mamma Mia” met het lekkerste voorgerecht dat ik ooit heb gegeten! 

Carpaccio di Manzo
Carpaccio di Manzo, het lekkerste voorgerecht dat ik ooit heb gegeten!

Niet helemaal een toplocatie! Maar zeg nu zelf, de buitenkant is (net als bij ons mensen) het minst belangrijk, toch? Want eenmaal binnen word je liefdevol omhelst door de sfeer en gastvrijheid die de eigenaar en zijn personeel ademt.
En het is eigenlijk niet belangrijk dat de (buiten)muren er perfect uit zien om lekker te kunnen eten, want zo zegt Gaetano Di Colandrea (de eigenaar) dat je overal en nergens lekker kunt eten, zelfs staand aan een kraampje!
Scheermessen, mosselen en kokkels zoals het hoort!!
Scheermessen, mosselen en kokkels zoals het hoort!!

De bediening is trouwens perfect op de hoogte van de (zeer uitgebreide) kaart en Laura (dochter van de eigenaar) spreekt vloeiend Italiaans (andere dochter Giorgia overigens ook).
De eigenaar vindt het belangrijk dat zijn gasten verwend worden en dat merk je! Hij kwam tijdens het eten heel even uit de keuken om ons een hand te geven, en een praatje te maken (en dus ook bij de rest van de gasten) en maakte van het snijden van de Carpaccio di Manzo een kleine show.
Deze Carpaccio, dit gerecht, is eigenlijk een verhaal apart waard. De opmaak wekte een suggestie die zeker geëvenaard kon worden, met precies de juiste balans tussen vlees, sla en dressing (en de andere onderdelen die ervoor zorgden dat mijn mond mij zeer dankbaar was).
De lasagne was zacht, comfortfood ten top (zoals het hoort te zijn) en liefdevol. Het perfecte gerecht voor bij mijn gemoedstoestand die avond. Een tikkeltje weemoedig en op zoek naar warmte. Als dessert slurpte ik een sorbet (kon hem overigens bijna niet op). Koud op precies het juiste moment, want je bent aan het einde van je diner en gaat over niet al te lange tijd naar huis (okay, na een bakje koffie dan) dus tijd om de warmte langzaam af te gaan bouwen.
Wat trouwens ook erg leuk is om te noemen is dat moeders op moederdag gratis mogen komen eten, volgens een Italiaans gebruik. “Nona-dag.”
“Mama’s zijn heilig! Een man is altijd lief voor zijn mama en draagt haar op handen.”
Lasagne
Lasagne, ook al zo lekker!

Dit restaurant kan en wil ik daarom persoonlijk aanbevelen! Ga er gewoon een keertje eten en proef de smaak van Piemonte, Italië. Dan garandeer ik je dat je er een nieuwe (vaste) eetplek bij hebt!
fullsizerender


Italiaans restaurant “Mamma Mia” 
Winkelcentrum Dauwendaele
Vrijlandstraat 67
4337 EC in Middelburg
Tel: 0118-635038
Maandag gesloten. 

hart20