Ik ben nogal eens in Westkapelle moet ik zeggen, aangezien de dijk een van mijn favoriete plekken is in Zeeland. Een visje happen onderaan de dijk of een mosseltje bij het (voormalig) Mosselhuis.
Daarnaast heeft mijn moeder jaren in Westkapelle gewerkt toen ik nog een kleine Rachelle was (bij de Noordzeegalm) en rijden we op zondag nogal eens langs de kust van Walcheren (uitwaaien heet dat, raampje open en gaan).
Maar nu heb ik nog een reden om vaker naar Westkapelle te rijden: de Zeezot, een toffe (semi-nieuwe) hotspot in Zeeland!
Tekst: Rachelle Verhage

ZOT VAN DE ZEE
Het regende pijpenstelen en we waaiden flink uit onze verschoning toen we -nadat we de auto geparkeerd hadden- naar de Zeezot renden. Waar de naam precies vandaan komt heb ik niet gevraagd, maar ik kan mezelf indenken dat het komt van: zot van de zee. Zijn Zeeuwen dat niet allemaal? Stroomt het zoute zeewater niet door onze aderen?
CITY CHIC
Eigenaren Linda en Sebastiaan hebben recent de Zeezot onder handen genomen en komen net uit een grootse verbouwing. De inrichting wil ik bestempelen als grand cafe/city chic-style. Veel bruin, grappige details, hier en daar groen, en knusse zithoeken waarbij het aan zitcomfort niet ontbreekt (zo’n hekel aan een houten kont). Ingericht met oog voor details!

AMUSE-BUSE
We beginnen met een amuse van het huis: een venkelsoep en vervolgen onze dis met een voorgerecht: de sushi bowl. Voor wie het nog niet wist, ik ben DOL op dit gerecht! Een verfijnde bowl, op een zeer tof bord, met een samenspel van zuur, zoet en zout.
Eigenijk is dit het perfecte voorgerecht: niet zwaar en net genoeg om te verlangen naar meer!

SHARING IS CARING
Het hoofdgerecht was lastig kiezen, ik bleef twijfelen tussen de Poulet Noir (de kip) of de wilde gamba’s. Uiteindelijk koos ik toch voor de kip en lieve Neryna (mijn disgenote) voor de gamba’s. Zo konden we (jaja, ik heb mijn eten gedeeld) een beetje proeven bij elkaar.
Beide gerechten werden geserveerd met frietjes en een salade. De kip was mals (met zo’n lekker stukje knapperig vel) en de gamba’s wild van smaak, pootjebadend in een knoflookolie.

SWEET BITES 
Ik blijf overigens roepen geen zoetekauw te zijn, maar bewijs vaak het tegendeel. Vanavond deelden we een dessert, want de buikjes waren al redelijk gevuld. Het werden de “sweet bites” een klein proeverijtje van de diverse desserts, net genoeg om de gaten te dichten. Van de pindarotsjes tot het ijs, alles wordt zelf gemaakt (en dat proef je). Om je vingers bij af te likken.
We eindigden met een latte macchiato (standaard).
En omdat ik altijd eerlijk ben wil ik een mini puntje even bespreekbaar maken: de lengte van het lepeltje als je een latte macchiato bestelt, want hier gaat het vaker ‘fout’ (mijn bescheiden mening).
Ik drink suiker in mijn koffie, maar als ik moet roeren met een te korte lepel, zitten mijn vingers onder het melkschuim. Niet onoverkomelijk vergeleken met wereldproblematiek, dat snap ik.
BUT SIZE DOES MATTER!

FUN
Het is bij brasserie de Zeezot erg goed vertoeven en ik wil even van de gelegenheid gebruik maken om te vertellen dat de bediening echt TOP is. Wat een leuk team van gastvrije, lieve mensen die weten hoe het werkt. Het eten is smaakvol, verfijnd en FUN. Knusse plekken zijn gecreëerd en de lange bar (waar je ook aan kunt zitten) een eyecatcher.  Met recht wil ik deze plek toevoegen aan onze HOTSPOTS en durf ik je met een gerust hart deze plek aan te raden!
CADEAUTTJEEEEEEEEEEE
En ik mag -namens Sebastiaan en Linda- een volledig verzorgd DINNER VOOR TWEE aan iemand geven!
Dus wil je kans maken op dit dinner? Laat ons even weten dat je mee doet in een reactie op Social Media of mail naar redactie@zeeuwze.nl o.v.v. Zeezot.
Je mag onze pagina’s beide liken (als je dat nog niet deed), je mag het bericht delen of jouw disgenoot taggen, maar het hoeft niet (ik kan je namelijk tot niets verplichten).
Veel succes en vrijdag 16 februari a.s. maak ik de winnaar bekend (hij of zijn krijgt vanzelf bericht).

In samenwerking met:

Brasserie de Zeezot
Zuidstraat 101
4361 AH Westkapelle
www.zeezot.nl  

Wij zijn uitgenodigd om te komen proeven en eerlijk verslag te doen van deze hotspot. 
Dit is geen betaalde samenwerking.