30 juni 2017

Uit eten in Zeeland? Steaker in Domburg, vlees met bezieling!

Steaker in Domburg
Nu ben ik eerlijk gezegd niet zo’n carnivoor, en als ik uit eten ga kies ik vaker voor vis dan voor vlees. Maar voor STEAKER in Domburg maakte ik graag een uitzondering.
Midden in het drukke centrum van Domburg vind je dit restaurant. Etienne Minnaert en Roland van Bezooijen zijn vol bezieling dit restaurant begonnen: beide heren zijn gek op vlees en op mooie vleesproducten!

Inrichting
De huiden aan de wand geven precies weer wat ik hierboven heb beschreven! De inrichting is strak, speels en tot in de details is alles uitgedacht. Het bestek is niet zomaar bestek, de mandjes brood van hout, en de mayonaise bij de friet? Die wordt niet zomaar in een kartonnen cupje geserveerd. Over alles is nagedacht.
En weet je wat ik echt heel gaaf vind? Het toilet. Want als een ondernemer in zijn zaak zijn authenticiteit, zijn merk, zijn passie doortrekt helemaal tot aan het kleinste kamertje, verdien je alleen daarvoor al een pluim.

Voorafje
Als voorafje aten we eerst vers brood met lekkere olijfolie, en peper en zout! Om vervolgens onszelf te verlekkeren met Sobrasada en Likkepot op nog meer vers brood en crostini’s.
De Sobrasada was een verrassing! De Likkepot bekend, doch enorm lekker.
Wat mij betreft net lekker pittig, maar blusbaar. Dus-geen-vlammen-uit-je-oren-gedoe.

VLEES
Voor mijn hoofdgerecht ben ik uit mijn comfort zone gestapt. De veilige keuze was de kabeljauw geweest (die ze ook serveren), maar na een beetje overredingskracht van mijn tafeldame besloot ik toch te gaan voor de gestoofde kalfstong, zwezerik en jus met morilles (een sponsachtige zakjeszwam) en ik werd zeker niet teleurgesteld. De tong was ENORM mals, de zwezerik goed op smaak.
In combinatie met de frietjes met mayonaise was het goed te doen. Mijn tafeldame was de lieve Lianne, allen bekend van de ZeeuwZe.nl natuurlijk. Zij koos voor de kabeljauw  met gamba’s uit de Josper. En ook uit haar mond heb ik geen klacht gehoord. Te druk met lekker eten.


Toetje.. Altijd weer dat toetje..
De mensen die mijn blogs vaker lezen, weten dat ik absoluut geen zoetekauw ben. Lianne koos voor de Dame Blanche als dessert, en nam een 1/2 portie, een van de handige mogelijkheden. Een klein beetje om te proeven: net genoeg om de maag volledig te vullen en in een eet-coma te geraken.
Ik koos voor een bakje koffie. Maar was enorm verrast toen ik de mini-stukjes cake ontdekte, die erbij werden geserveerd. Stiekem toch nog een dessert.

Wij hebben een heerlijke avond gehad, en waren verrast door de gedrevenheid, passie en de humoristische inslag van Etienne! Nooit geweten dat iemand muziek kon maken met keukenbenodigdheden (in dit geval met een garde). De kennis, gastvrijheid en ontvangst van Roland deed de deur achter ons dicht.


 

In samenwerking met:
Restaurant Steaker 
Markt 3
Domburg