19 juni 2017

Uit eten in Koudekerke, restaurant @Eef!

Koudekerke – Wij werden vorige week uitgenodigd om te komen eten bij een nieuw restaurant in Koudekerke! Ik houd van deze uitnodigingen, want wie zegt er nu NEE tegen een culinair avondje uit?
Ik niet. Dus reed ik samen met collega-blogger Mandy richting Koudekerke en kwam erachter dat dit nieuwe restaurant gevestigd zit in een al bestaand restaurant. Zelfs in een al bestaand hotel. Een hotel dat we allemaal wel kennen, namelijk Westduin in Koudekerke.  


Er hing een lint, er stonden glazen champagne en er was pers aanwezig. Dit moet dan wel een opening zijn. Eef Izeboud stond ons -samen met zijn kinderen- op te wachten en leidde ons voor de officiële opening nog even rond. Bij Jules, het restaurant dat reeds gevestigd zit in Westduin, heeft er een zusje bij. Restaurant @Eef.

De gast die naar Jules gaat, kiest voor lekker eten in een gemoedelijke sfeer, en de gast die kiest voor @Eef, kiest voor culinair genieten en uitgebreid dineren. Op deze manier kunnen ze voor iedereen een diner mogelijkheid bieden.
Denk aan, carpaccio, schnitzel en biefstuk bij Jules en oesters, kreeft en bisque bij @Eef.

We begonnen onze avond met een viertal oesters. Ik ben DOL op oesters, wil er het liefst in badderen (in zout water met overal om mij heen drijvende oesters) en kan ze werkelijk ALTIJD eten.
Op de oesters zat een beetje citroensap, schuim van komkommer, tomaat en zeekraal. Niet te doen, zo lekker! Ik moet heel eerlijk toegeven dat deze combinatie een van de lekkerste is, die ik ooit heb gegeten.

Wat ook wel leuk is om te vermelden is dat ze ook echt verstand hebben van goede wijnen! We werden bij elke gang geadviseerd en het samenspel tussen de wijnen en de gerechten was een goede. Zeer in balans.

Als hoofdgerecht at ik een grote pan met mosselen! Want als ik de kans krijg, maak ik er altijd een SEAFOOD feestje van. Met brood en twee sausjes. Nu was een van de sausjes een dragon sausjes en aangezien ik NIET van dragon houd, heb ik dat laatste sausje laten staan.
Geen punt want er was genoeg!
De witte wijn bij de mosselen dronk trouwens zo lekker dat ik na dit glas ben gestopt. Ik moest tenslotte nog naar huis rijden.

Het toetje. Tja. Als niet zoetekauw was ik aangenaam verrast door dit dessert. Ik kreeg een zeer robuust en intensief dessert. Niet zomaar een snelle hap, luchtig en makkelijk. De combinatie van koffie met chocolade was heftig, doch aan te raden.

Dit is een restaurant waar ik zeker nog eens naar terug zou gaan. Want eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik de lekkerste oesters ooit heb gegeten, en over de dessertwijn die werd geschonken naast het ietwat zware dessert droom ik nog.
Wat mij betreft een blijvertje!

Restaurant @Eef
Westduin 1
4371 PE Koudekerke/Vlissingen 
www.westduin.nl