1 oktober 2017

15 favoriete herfstgerechten bij de Gouden Bock in Middelburg!

De bladeren vallen van de bomen, de kleuren warm met veel rood en bruintinten, en ook ons eten past zich aan: tijd voor warm, stevig eten.
Wild, stampotten, stoverijen.
Buiten fietsen met rode wangen en een koude (loop)neus, binnen jezelf opwarmen voor de verwarming of -als je echt geluk hebt- een haardvuur: de herfst doet zijn intrede.
Chef-kok Martijn -van de Gouden Bock in Middelburg- raakte geïnspireerd door dit jaargetijde en creëerde zeer smakelijke herfstgerechten voor zijn gasten.
Maar liefst 15 van zijn favoriete herfstgerechten staan nu (vanaf 4 oktober 2017) op de kaart! 

Tekst: Rachelle Verhage 


PAPPARDELLE
Afgelopen week mocht ik al aanschuiven en een aantal van de chef zijn gerechten proeven. Dus zat ik zalig in mijn eentje (echt heel fijn om eens met jezelf uit eten te zijn) aan een tafel te werken, terwijl ik wachtte op de gerechten die zouden komen. Het restaurant is overigens een prachtige plek om te zitten, met mijn lievelingstafel: op de bank tegenover de bar.
Een culinair spektakel, zo kun je de gerechten die ik heb geproefd het beste omschrijven. Het is gewoon echt heel erg goed. Martijn is er goed in geslaagd om de smaken en geuren (niet geheel onbelangrijk) van de herfst te vangen in de gerechten.
En als ik een gerecht mag aanraden? De pappardelle met een stoof van wild zwijn. Een van de lekkerste gerechten die ik heb mogen proeven en daarbij met recht een gerecht dat perfect past bij dit jaargetijde. Verder proefde ik ook de eendenborst en de coquille.
MIDNIGHT SNACK
Voorheen als men mij de vraag stelde waarvoor ze mij ’s nachts wakker mochten maken, zei ik altijd “voor niets!” Mijn slaap is heilig. Echter voor de pappardelle maak ik vanaf nu graag een uitzondering.
Mocht je dit gerecht binnenkort gaan proeven, laat me dan even weten wat jij ervan vond?
VIJFTIEN
Zoals ik eerder schreef (klik <<<HIER>>>  om mijn vorige artikel te lezen) bestaat de Gouden Bock dit jaar 15 jaar. Dat betekent dat ze dus al 15 jaar culinaire hoogstanden serveren. Martijn en Michelle besloten ter ere van dit 15-jarig bestaan de menukaart te voorzien van 15 favoriete gerechten van de afgelopen jaren en deze herfst zetten ze de 15-traditie voor met de herfstgerechten.

GRATIS DRANKJE 
Vanaf 4 oktober a.s. kun je deze mooie herfstgerechten zelf gaan proberen en mocht je op donderdag 5 oktober, vrijdag 6 oktober of zaterdag 7 oktober gaan proeven?
Dan krijg je een glas Cava van het huis (altijd fijn).

ZIE IK JE DAAR?
Herfst op mijn bord, mijn 2e favoriete jaargetijde! Wat mij betreft is dit een aanrader!
Ik ben of vrijdag of zaterdag (6 of 7 oktober) weer aan het happen bij de Gouden Bock met vrienden. Wie weet zie ik je dan!
De gerechten kosten trouwens 12 euro (dit is per gerecht).
Reserveren kan trouwens via info@degoudenbock.nl