23 augustus 2017

10x restaurants in Zeeland met een SUBLIEM uitzicht!

Middelburg- Er zijn natuurlijk in Zeeland diverse culinaire hoogstandjes, maar als ze dan ook nog eens een fantastisch uitzicht hebben, dan eet het altijd een stuk lekkerder. Vooral in de zomer (als de zon schijnt kan ik beter zeggen, aangezien we nogal een wisselvallige zomer hebben gehad). Ik houd van vergezichten, uitzichten, wateren, landschappen..
Mijn eten smaakt dan gelijk beter en het komt geheel ten goede aan mijn gemoedstoestand.

Daarom speciaal voor jou een top 10 van de mooiste plekjes in Zeeland waar ik heb gegeten.

Let wel: ik ben nog nog niet overal geweest, dus mocht je zelf aanvullingen hebben dan hoor ik het heel graag. 
Tekst: Rachelle Verhage 

Buutengaets Sint-Annaland

1. BUUTENGAETS SINT-ANNALAND (THOLEN)
Ik heb het al eerder over dit restaurant gehad, maar het uitzicht is hier echt geweldig! Daarnaast kun je er ook lekker eten. Klik <<HIER>> om meer te lezen over dit pareltje in Zeeland, op Tholen!

Adres via de link.

2. DE OESTERIJ YERSEKE (ZUID-BEVELAND) 
Een oester (of iets anders) eten terwijl je over de oesterputten uitkijkt? Met recht een enorm fijne plek in Zeeland! Je kunt heerlijk oesters slurpen, of mosselen of kreeft eten. En dan met een geweldig uitzicht over de historische oesterputten? Deze proeverij mag je dus niet missen!

Adres:
Havendijk 12
Yerseke
www.oesterij.nl 

Oesterputten Yerseke

3. FOODJUTTERS TERNEUZEN (ZEEUWS-VLAANDEREN)
Deze diner ligt direct aan het water. Je eet dus jouw frietjes met een lekkere stoverij of een portie kibbeling aan het water. De setting is echt heel gaaf! Veel hout, visnetten, een oude piano en gezellige banken en tafels waar je aan kunt zitten om jouw friet te eten terwijl je naar de grootste vrachtschepen kijkt die voorbij gevaren komen (en nog heel dichtbij ook).
Een aanrader!
Adres: Scheldeboulevard, Terneuzen.
www.foodjutters.nl 
Foodjutters Terneuzen

4. DE WERF VEERE (WALCHEREN)
Met een prachtig uitzicht dineren, lunchen? Dat kan bij restaurant de Werf in Veere waarbij je uitkijkt op de jachthaven van Veere, maar ook op een van de gezelligste straatjes van Veere.
Daarnaast kun je er echt overheerlijk eten, zijn de eigenaren enorm aardig en heel gastvrij. Alle ingrediënten om hier eens een proefje te gaan nemen!
Adres:
Bastion 2
Veere
www.dewerf.nl  
De Werf

5. ZEECAFE OOSTKAPELLE (WALCHEREN) 
Een super leuke strandtent in Oostkapelle waar je met blote voeten kunt genieten van het strand, het uitzicht en lekkere hapjes en drankjes. Ze hebben er een kleine eetkaart voor de lekkere trek.
Als de vlag is gehesen, dan zijn ze open! De plek voor een heerlijke lunch in Zeeland.
Adres:
Strand Oostkapelle 80
Oostkapelle
www.zeecafe.nl  
6. BEAU4 KAMPERLAND (NOORD-BEVELAND) 
Eten aan het Veerse meer! Dat kan bij BEAU4 in Kamperland. Alle gerechten worden gemaakt van ingrediënten van lokale leveranciers, waar ik een groot voorstander van ben. In de zomer is het wel erg druk, dus als je daar wilt gaan eten raad ik aan te reserveren.
Adres:
Campensweg 2
Kamperland
www.restaurant-beau4.nl
7. SAILOR’S INN BRUINISSE (SCHOUWEN-DUIVELAND)
De plek voor een overheerlijke lunch of diner (of borrel met hapjes) met daarop uitzicht op de modernste jachthaven van Nederland. Grote jachten op het water omlijsten jouw gerecht. Als dat niet poëtisch is? En daarnaast gewoon keihard lekker.
Adres:
Jachthavenweg 61A
Bruinisse
www.sailorsinn.nl 
Sailor’s inn Bruinisse

8. ORANJEPLAAT ARNEMUIDEN (WALCHEREN)
Een restaurant waar ik graag kom met mijn gezin. Deels omdat het voor ons maar 10 minuten rijden is, maar ook omdat het een gevoel geeft van ‘er even helemaal uit te zijn.’ Dit restaurant ligt aan de jachthaven van Arnemuiden en naast prachtige jachten zie je verschillende watersporters voorbij komen. Heel erg fijn! In 2016 is dit restaurant door Misset Horeca geplaatst op de 7e plaats in de nationale Terras top 100!
Adres:
Muidenweg 1
Arnemuiden
www.restaurantoranjeplaat.nl  
9. CAFÉ DE GECROONDE SUIKERBIET ZIERIKZEE (SCHOUWEN-DUIVELAND)
In de volksmond de Biet genoemd, is dit CAFÉ favoriet bij velen. Gelegen in het altijd zo pittoreske en historische Zierikzee, aan de haven. Je kunt hier voor de deur parkeren (handig na het dineren met een lekker biertje of wijntje) maar ook terecht voor een lekker hapje.
Adres:
Nieuwe haven 141
Zierikzee
www.cafedebiet.nl  
10. HUYS VAN ROOSEVELT OUD-VOSSEMEER (THOLEN)
Wellicht geen water, graanveld, bloemenveld of ander mooi, landelijk uitzicht. Maar dit restaurant in Oud-Vossemeer, het dorp van Roosevelt, ligt echt op een zeer idyllische plek aan het pittoreske dorpsplein. Met zicht op de tuin van kerk zit je op een heerlijke plek waar je ook nog eens lekker kunt happen.
Adres:
Raadhuisstraat 13
Oud-Vossemeer
www.huysvanroosevelt.nl  
Huys van Roosevelt

Ik ben heel benieuwd of jullie nog aanvullingen hebben? Die kan ik dan natuurlijk lekker gaan testen!
Eet smakelijk..