26 november 2016

ZeeuwZe&Hij weken || Coen en Rene emigreren in 2017 naar Italië!

Met als achtergrond Burg-Haamstede interviewde ik een man die zo op het eerste gezicht niet lijkt op een wereldreiziger. Gestoken in een strak pak riekt hij ‘zakenman’. En dat is hij ook.
Maar Coen en zijn partner Rene hebben besloten de pakken aan de wilgen te laten hangen en op zoek te gaan naar een nieuw avontuur.
Ze gaan emigreren, met hond, naar Italië waar ze een b&b gaan starten op nog geen 50 minuten van Rome vandaan.
Tekst: Rachelle Verhage

Casale Del Passatore Italy
Casale Del Passatore Italy

LIEFDE VOOR CULTUUR&REIZEN
Coen komt van origine uit Overijssel waar hij overal en nergens heeft gewoond. Coen is overigens momenteel commercieel directeur van diverse hotels in Nederland, waaronder het hotel waar dit interview plaats vindt en hij weet dus als geen ander hoe hij een verblijf goed moet verzorgen. De streek Sabina In Umbrie/Lazio in Italië waar ze gaan wonen is geen toeristische streek.
“Onze liefde voor reizen en cultuur bracht ons in deze streek. En het is er echt prachtig. Authentiek Italië zoals wij het kennen, met mensen die vragen; wie ben jij en wat vind je lekker? In plaats van; wat doe je?”
Daarnaast is Coen heel goede pogingen aan het doen om echt authentiek Italiaans te leren koken voor zijn gasten. “Ik heb echt een passie ook voor koken en heb op diverse plaatsen in Italië leren koken, maar ook onze Italiaanse juf leert me ontzettend veel.”
De heren willen in Italië verse gerechten aan hun gasten serveren met mini kruiden explosies direct uit eigen moestuin.
De authentieke Italiaanse keuken!
De authentieke Italiaanse keuken!

TOT ZIENS?
Als ik Coen de geijkte vraag stel hoe het voelt om Nederland achter hem te laten, moet hij lachen.
“Natuurlijk ga ik onze vrienden en familie missen, maar het voelt echt goed om dit te doen. Want als we het nu niet doen, dan gebeurt het nooit meer. De Italianen zijn open en gastvrij, ook al kennen ze je niet. Het is daar zomers prachtig weer! Doen waar we blij van worden en onze harten volgen, dat is wat we doen en daar kan je nooit mee fout gaan.”
B&B, MAAR DAN ANDERS
Rene, de partner van Coen, zijn wortels liggen wel in Zeeland. Hij heeft jarenlang als coach gewerkt en is daarnaast massagetherapeut! Dus ook een coachingsessie of massage is een van de mogelijkheden bij “Casale del Passatore” (de naam van de b&b).
“Wij willen een b&b starten, maar dan wel even iets anders. Wij willen onze gasten leren kennen en het echte Italië laten zien! Het Italië met pasta van nona en olijfolie van de buurman een paar kilometer verder of de mozzarella in de buurt.”
Verse pasta
Verse pasta

Het lijkt een spannend plan, maar heel eerlijk? Ik heb ook weleens gestoeid met plannen om Nederland te verlaten. Als globetrotter pur sang vind ik deze plannen geweldig. En moedig, en dapper en zoveel meer. En daarnaast echt ontzettend gaaf als twee mensen hun hart volgen.
PASSIE EN EXPRESSIE!
Als ik vraag wat Coen nu zo mooi vindt aan Italië kan hij niet stoppen met praten.
“De gastvrijheid die ik eerder al noemde, je kunt overal zo aanschuiven -ook al kennen ze je niet- en het eten is fantastisch natuurlijk. De Italianen zijn zo expressief, daar houd ik ook van. De passie voor het leven, voor de familie en vrienden. Als je de deur uitstapt kan je met iedereen op straat een praatje maken! En zo kan ik nog wel uren doorgaan..”
Casale Del Passatore
Casale Del Passatore

Ik zie het al aan zijn gezicht. De man die strak in het pak op me af kwam gelopen voor het interview, straalt van oor tot oor. Hij mag zijn pak eindelijk uit gaan trekken en zijn dagen slijten in een t-shirt en korte broek.
De zon op zijn kop, een wijntje in de hand terwijl hij een lekker broodje dipt in een goede olijfolie. 

De heren willen overigens een grote olijfgaard gaan aanleggen en je kunt dus jouw enige echte eigen olijfboom adopteren!! Mocht je hierover meer informatie willen?
Klik dan even hier adopteer-een-boom

Wij gaan in ieder geval Coen en Rene volgen tijdens hun emigratie (van proef-diners, koffers inpakken en het werkelijke vertrek) EN vliegen volgend jaar naar Italië om zelf het authentieke Italië te gaan ervaren! Dus ik zeg… wordt vervolgd!