24 augustus 2017

De ZeeuwZe blog! Alles over ons verdienmodel, het boek, onze evenementen en onze blogs, artikelen & lijstjes!

Middelburg- Wat ben ik SUPER blij met jullie als lezers, laat ik dat eerst even noemen!
Want zonder jullie zou ik niet eens kunnen. Waarom? Omdat ik elke keer weer geniet van jullie reacties, mailtjes en appjes. Ik probeer ALTIJD op iedereen te reageren want jullie nemen de moeite om op mijn post te reageren. 

En daarnaast vind ik het gewoon heel erg leuk deze interactie.
Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen ben ik sinds oktober 2016 fulltime aan het werken bij ‘De ZeeuwZe.’ 

Samen met Neryna tijdens Beachboom!

Want naast dat het hard werken is -ik werk sommige weken meer dan 50 uur- geniet ik met volle teugen en houd ik zoveel van mijn Zeeland dat ik mezelf geen betere baan kan wensen.
En daarom wil ik jullie als eerste informeren over de nieuwe (maar ook al bestaande) ontwikkelingen rondom ‘De ZeeuwZe,’ maar ook over hoe het nu precies zit met gesponsorde blogs en artikelen?
Tekst: Rachelle Verhage

 
TEN EERSTE.. EEN BOEK
Er komt een boek!! Een aantal maanden geleden, startte ik de reeks: “Op zoek naar het echte Zeeuwse meisje” en van die reeks wordt nu een prachtige verhalenbundel gemaakt met daarin 23 Zeeuwse meisjes (vrouwen) die fotograaf Johan Katerberg en ik samen gaan portretteren. Ik met woorden, Johan met beeld.
Vanaf oktober ligt ons boek in de winkel(s) en kun je ons boek ook online bestellen via de website!
Het doel van mijn boek is, om hiermee het stigma waar wij als Zeeuwen zeker mee te maken hebben direct van tafel te vegen! En daarbij houd ik (en Johan ook) heel erg van iemand portretteren en daarbij de oester te openen en de parel bloot te leggen.

Fotoshoot in Breskens met Johan Katerberg


TEN TWEEDE.. ZEEUWZE EVENEMENTEN
Wij hebben in het verleden al een aantal evenementen mogen organiseren. Denk aan het huiskamerdiner in Middelburg, ons “Cut the crab-seafood Festival” in Westkapelle, in samenwerking met Cas Zwemer, en op 3 september de koffie Masterclass in samenwerking met de Zeeuwse Branding.
Nu worden wij heel vaak gevraagd om met ondernemers mee te denken (en evenementen neer te zetten). Dus gaan we vanaf dit jaar van start met onze eigen tak van evenementenorganisatie (de naam maken we later bekend) waarbij we ondernemers ondersteunen bij het neerzetten van unieke events in Zeeland voor ons Zeeuwen.
Natuurlijk heeft een dag maar 24 uur en kan ik mezelf niet in tweeën delen. Daarom stel ik je graag voor aan Jobine Jobse.
Zij gaat deze ZeeuwZe tak besturen en heeft tijdens onze bovenstaande evenementen als vrijwilliger gewerkt!
IK STEL JE VOOR AAN.. 
Jobine studeerde aan de NHTV in Breda, tourism management.
Ze heeft 11 jaar een eigen onderneming gehad, &More, in Middelburg waarbij ze diverse Fashion Events heeft georganiseerd.
Op onze website kun je hier binnenkort meer over lezen!
Het kantoor van de ZeeuwZe evenementen is gevestigd aan de Dam 61A, boven het Vliegendt Hert wijnkoperij en restaurant in Middelburg en ook ik zal daar vanaf volgende maand plaats nemen!
Samen met Jobine op City of Dance in Middelburg

TEN DERDE… DE ZEEUWZE BLOG
De blog blijft precies zoals de blog nu is.
En daar blijf ik mezelf volledig voor inzetten. Mijn passie is schrijven en Zeeland is mijn grote liefde. Wij blijven een platform -voor jullie- waarop je alles kunt lezen over Zeeland, leuke evenementen, Lifestyle, hotspots, weekendtips en nog veel meer leuks dat Zeeland heeft te bieden.
Momenteel zet ik mezelf al 3 jaar dag en nacht in voor ‘De ZeeuwZe’ en doe ik dat sinds oktober fulltime. Mijn baan opzeggen voor mijn blog was een grote stap, maar bracht me zoveel! Ik word zo gelukkig van mijn werk en alles wat ik mag doen. En daarom word ik ook zo blij van al jullie reacties, die ik altijd lees, van jullie mailtjes en andere manieren waarop ik de lezers van de ZeeuwZe spreek.
Daarnaast wordt onze website druk bezocht en ook onze Social Media kanalen! Wist je dat onze Facebook pagina elke maand meer dan 400.000 mensen bereikt. Dat is toch geweldig?

Let’s talk money
Voor de ZeeuwZe is er natuurlijk wel een inkomen nodig. Want we hebben -zoals elk ander bedrijf- onkosten (denk aan de website, camera’s, kilometers). En hier wil ik heel transparant mee omgaan. Voor jullie, maar ook zeker voor mezelf.
Net als collega-bloggers, online magazines en andere media is mijn belangrijkste verdienmodel advertenties op de website. Dit kan via banners, maar dit doe ik het liefst door content te creëren in samenwerkingen met een aantal Zeeuwse bedrijven.
En dan heb ik het over Zeeuwse bedrijven die bij ons passen, want daar let ik heel goed op!

Hierdoor ervaar ik de vrijheid om juist heel veel redactionele stukken te schrijven (dus niet betaald), zoals de vele lijstjes, blogs & meer die je kunt lezen op onze website.

Verder werk ik als ZZP’er -als Social Media Coach- en doe ik momenteel voor 4 Zeeuwse bedrijven de Social Media. 
HASHTAG
Vanuit een transparantie naar onze lezers toe, zal ik altijd aangeven met #spon wanneer ik betaald word voor een artikel dat online komt.
Als je de #gekregen ziet verschijnen, betekent dat ik iets heb ontvangen van de ondernemer. Dus een kopje thee of koffie, een broodje wellicht of een rondleiding waar je normaliter voor moet betalen. Vanuit een nieuwe wetgeving ben ik dat ook verplicht.
POSITIVITEIT
Ik sta heel positief in het leven. En daarom ben ik altijd enthousiast over de winkels, hotspots en evenementen die wij delen. Als ik iets deel betekent dit dat ik er ben geweest en dat ik het goed vind. Mocht ik ergens komen (dat komt ook voor) waar ik het gewoonweg niet goed vind, of niet bij ons vind passen, dan schrijf ik daar niet over.
Ook niet als een ondernemer ervoor zou betalen!
Ik houd van zuiverheid, eerlijkheid en transparantie, en dat wil ik altijd zijn en blijven als ondernemer!
Dit is voor mij heel belangrijk.
Verder ben ik enorm trots op jullie (onze lezers), op onze website (dank aan Johan Katerberg), onze contributors, Linda & Lianne maar ook op mezelf!
Ik vind het zo ontzettend leuk om creatief bezig te zijn met twee van mijn grote liefdes en ben nog steeds elke dag dankbaar dat ik dit mag doen in mijn leven.
En ondanks dat het -achter de schermen- hard werken is, kan ik mezelf geen betere baan wensen.