19 november 2016

Love me Tinder, ware liefde op een datingsite!

Recreatiemanager Dennis werkt vaak op dagen dat niemand werkt. Tijdens feesten en partijen. Hij is 39 jaar en woont samen met de liefde van zijn leven. Samen hebben ze 2 kinderen. Dennis en Alina hebben elkaar via Tinder leren kennen en dus fietste ik -voor een interview- naar hun huis, gewapend met mijn wapen naar keuze. Mijn laptop.

“Koffie?” vraagt Dennis nog geen 3 minuten later, want hij blijkt 5 straten verder te wonen.
“Lekker!” zeg ik.
“Hoe drink je je koffie?”
“Suiker&Melk,” roep ik.
“Oei.”
Stilte.
“Ik weet niet waar de suiker staat.”

De avond begon dus zoals hij ook zou eindigen. Tranen gelachen om dit stel, dat naast verbonden door zoons, hart en huis ook zeker verbonden zijn door de typische humor die ze delen.
Sarcastisch, soms op het randje met een hoop zelfspot. Ik hou ervan!

Dennis & Alina
Dennis & Alina

TINDER
Het woord riekt seks, rock ’n roll, vleeskeuring en meer van die vooroordelen. Het zoemt van de geheimzinnigheid, nieuwsgierigheid en het zou een platform zijn voor porno, one night stands en vreemdgangers.
Maar is dat eigenlijk wel zo?
Want wat nu als je de liefde van je leven ontmoet via Tinder, je verliefd wordt zodra je elkaar in het echt ziet? Nauwelijks een vleeskeuring te noemen dan, toch?
Dennis leg het heel nuchter uit. “In de kroeg kijk je toch ook altijd naar het uiterlijk. Er komt een mooie vrouw (of man) binnen, dan ken je haar toch ook nog niet? Tinder is een middel om op een veilige manier (zeg veilige afstand) kennis te maken met mensen uit de regio, binnen een bepaalde range.”
Drie jaar geleden ontmoetten ze elkaar dus op Tinder. Hij vond haar leuk, zij vond hem leuk en een match was geboren.
Voorzichtig begonnen ze te chatten met elkaar.
img_1140
DATING
De twee maakten via de chat een afspraak in Middelburg en bleken niet eens zo ver van elkaar af te wonen. “De kans is natuurlijk wel groot dat we elkaar al eerder hebben ontmoet zonder dat we het wisten,” zegt Dennis over deze afspraak. Een romantische gedachte.
De eerste koffie-date was Dennis te vroeg (normaliter is hij altijd te laat) en reed hij noodgedwongen tien minuten rondjes voordat hij zijn auto parkeerde voor haar huis en aanbelde.
De tweede date -bij Nummertje7 in Middelburg- volgde al snel.
“Voordat we het wisten waren we als enige nog over in het restaurant. Op een woensdagavond (zeg nacht) om half twee. Het keukenpersoneel was al weg en bedienend personeel begon ons al weg te kijken. Maar de wereld bestond alleen uit zij en ik.”
Toen Dennis om de rekening vroeg en vervolgens naar de wc ging, besloot Alina de rekening te betalen, iets dat hem nog achtervolgt op verjaardagen.
“Dat was echt nooit mijn bedoeling, maar ze heeft het ruimschoots ingehaald hoor,” grapt Dennis.
KINDEREN?
Alina heeft al een zoon uit een eerdere relatie en wilde al vrij snel van Dennis weten of hij van kinderen hield en zelf nog kinderen wilden. Best vroeg in de relatie, maar wel heel erg logisch.
“Ik schrok zeker niet, want Alina had mijn hart al veroverd. En haar zoon zou dat dan zeker weten ook doen. En ik stond heel positief tegenover het krijgen van nog meer kinderen. De kans dat je op onze leeftijd iemand tegen komt met kinderen is gewoon groter.”
img_6841
TABOE?
En toen kwam het moment dat je dan vrienden en familie moet gaan vertellen hoe je elkaar hebt ontmoet. “We kregen veel positieve reacties. Ken je dat liedje Timber van Pitbull? Dat liedje hebben ze wat voor ons gezongen.”
“Kijk, een taboe zat er toen nog meer op! Ik heb mezelf er nooit voor geschaamd, maar riep het ook niet hardop. Het is wel erg anno nu natuurlijk en we mogen allemaal toch wel eens met onze tijd mee.” Tinder biedt natuurlijk ook genoeg seks en rock ’n roll en mensen gebruiken het daar ook voor, maar Tinder heeft mij en Alina ook bij elkaar gebracht. Het ligt er gewoon aan hoe je er zelf mee om gaat en met welke doeleinden.”
JALOEZIE
Dennis is een man met een flinke dosis humor. Open, en eerlijk. What you see is what you get, althans zo komt hij over. Wat hij belangrijk vindt in een vrouw, eigenschappen die Alina allemaal bezit zegt hij, zijn humor, vertrouwen!
“Elkaar vanuit liefde los kunnen laten en lekker je eigen ding kunnen doen ook apart van elkaar.”
“Ben je jaloers?” vraag ik Dennis.
Nooit jaloers geweest is zijn reactie, maar door nare ervaringen gedurende een vorige relatie, nu wel met vlagen. Maar, zo zegt hij, hij weet waar het vandaan komt en kan er goed mee om gaan.
img_4210
McDonalds
De man die zijn voorlaatste verjaardag in de McDonalds vierde (we hebben de foto’s gevraagd om het te bewijzen) vindt wel dat dat hele bevalling- en kraamgedoe erg op de vrouw gericht is. Er gaat als man veel aan je voorbij, zo snel gaat het.
“Weet je, ik heb mee gepuft en geteld. Gemasseerd en alles wat maar nodig was. Continue was ik met Alina bezig gedurende de 7 uur voordat Max geboren werd.”
Als ik vraag wat hij zou willen veranderen zou hij graag zien dat mannen meer betrokken werden bij de bevalling, maar ook zeker bij de kraamtijd. “Tijdens de kraamtijd werd ik te snel aan de zijkant gezet.” De vragen van de kraamverzorgster waren compleet gericht op vrouwen en zo zegt Dennis, maar het is voor mannen ook net zo’n harde shock als voor vrouwen!
I WISH I WAS A?
We sluiten af met een wens van Dennis, een wens die zo past bij zijn persoonlijkheid. Hij zou graag (als is het maar voor 1 dag) een vrouw willen zijn.
“Ik zou willen weten hoe het is om een kind te baren, haren te kammen (haha, hij is kaal) en willen weten of alle vooroordelen over vrouwen nu kloppen!”
Als ik vraag wat het grootste vooroordeel is over mannen zegt Dennis, “we staan bekend als lui. En daarmee bedoel ik over de wasmand heen stappen, niet zien als er dingen gedaan moeten worden, aangestuurd moeten worden door de vrouw, niet kunnen koken (grinnikend denk ik terug aan de suikerklontjes die hij niet kon vinden), maar dat zijn we niet!
Ik houd bijvoorbeeld heel erg van afwassen.” Een inkoppertje natuurlijk om hem direct elke avond bij ons thuis uit te nodigen, omdat ik echt een HEKEL heb aan afwassen.
img_4950

Wat een leuk stel! Ondanks dat ik het merendeel van het gesprek met Dennis aan de keukentafel zat, deed Alina vanaf de bank gezellig mee.
Tranen gelachen. Dank voor jullie openheid naar onze lezers en naar mij toe. Jullie huis is een thuis met Tinder als jullie Cupido. Helemaal anno nu!

fullsizerender