2 september 2016

Zeeuwse Mireille op wereldreis; PART ONE!

Speciaal voor De ZeeuwZe houdt blogger Mireille uit Cadzand een blog bij over de wereldreis die ze aan het maken is. In haar eentje! 

This is it!
Papa heeft voor de grap mijn welkom thuis spandoek opgehangen voor mijn afscheidsfeestje. Dat spandoek hing in 2011 ook op, toen ik thuis kwam na 7 maanden Beijing. 5 jaar later is het opnieuw zo ver. Dit wordt mijn derde reis voor langere tijd. Ik ga alleen en ik weet niet wanneer ik terug kom. Vreemd genoeg ben ik niet zenuwachtig. Na alles wat ik heb meegemaakt tijdens mijn ziekte voelt dit als peanuts.

Van Zeeland naar Bali!
Van Zeeland naar Bali!

DRIE KEER IS SCHEEPSRECHT
Ik neem voor de derde keer afscheid van mijn familie en vrienden. Na de paspoort controle schiet ik voor het eerst een klein beetje in de stress. Shit, wil ik dit echt? De douanebeambte checkt mijn ticket en bij het zien van het woord Bali word ik weer kalm. Drie keer is scheepsrecht.
Azië voelt als thuiskomen voor mij. Ik veeg een paar tranen weg, terwijl ik uit het vliegtuig stap en definitief alles wat er de afgelopen jaren gebeurt is achter me laat. De stewardess vraag of alles ok is. Maar ik ben ok. Meer dan ok. Ik ben weer in Azië.
IMG_7050
FIRST STOP, BALI
Bali is een eiland van uitersten. Van het verschrikkelijk toeristische Kuta en Seminyak, tot het wilde ongerepte Noorden. Dit is alweer mijn derde bezoek, dus ik ken er mijn weg. Ik laat het massatoerisme van Kuta snel achter me en slaap de eerste paar nachten vlakbij Padang Padang Beach. Eat, sleep, surf, repeat.
ULUWATU & PADANG PADANG BEACH
Padang Padang ligt vlakbij het magische Uluwatu. Vanaf dè hotspot van Uluwatu, Single Fin, geniet je er op zondag van de zonsondergang met een super uitzicht over de baai en de surfers tijdens Sunset Sessions, een deephouse feestje.
Zeeuwse Mireille: "ik ben weer in Azië!"
Zeeuwse Mireille: “ik ben weer in Azië!”

Ik zit de volgende dag alweer vroeg aan mijn ontbijtje. Tegenover mijn hostel zit een wasserette. De eigenares heeft zoals veel oudere vrouwen in Bali super lang haar. Ondanks haar leeftijd is ze nog zo fit als een kieviet. Met haar knoestige vingers veegt ze kwiek haar straatje schoon en brengt haar dagelijkse offers aan de goden. De bevolking in Bali leeft heel bewust. Veel boeren hier verbouwen hun gewassen biologisch. Er bevinden zich healthy hotspots op elke hoek van de straat. Acai bowls, chiapudding, veggieburgers, heerlijk!
DSC01900
UBUD
Ik vervolg mijn reis door Bali richting Ubud, het culturele hart van Bali. Na een lange scooterrit plof ik mijn rugzak neer bij een lieflijk hostel midden tussen de rijstvelden net buiten Ubud. Terwijl ik ’s avonds over de rijstvelden uitkijk en van mijn Nasi Goreng geniet ontvang ik een foto uit Nederland. Twee pagina’s in de PZC over mijn avonturen in het verre oosten. Bizar.
De PZC
De PZC

Ik zet mijn telefoon uit en geniet de dagen daarna van fietstochtjes langs rijstvelden en breng een bezoek aan een afgelegen tempel. Mijn eerste week zit er alweer op en de toon is gezet. Dit wordt de trip waar ik altijd al van droomde. This is it.

Liefs,
Mireille Mali