30 april 2017

Zeeuwse Loesje voor de kinderen in Oeganda!

Afgelopen week had ik de eer om Jacqueline en Loes te ontmoeten bij Hotel aan de Dam in Middelburg. Moeder en dochter, de echte Loesje & Lientje.
Gebroederlijk zaten de vrouwen achter een kopje koffie (en een flesje water voor Loes) toen ik de ontbijtzaal binnen liep (binnenkort meer over dit hotel, want ik was aangenaam verrast!).
Loesje & Lientje
Hartelijk werd ik ontvangen en Jacqueline (49) straalde toen ze haar dochter aan mij voorstelde. Zo liefdevol en trots! “Maar we hebben ook wel eens een discussie hoor,” lacht Jacqueline als ik haar vertel hoe lief ik ze samen vind als moeder/dochter.
Loes is 17 jaar jong en studeert mediavormgeving in Dordrecht. Ze is verantwoordelijk voor de illustraties in het boekje. Beide dames geven namelijk in eigen beheer de reeks “Loesje & Lientje” uit!
Zeeuws meisje Loesje beleeft allerlei avonturen (door heel Nederland) en die avonturen kun je vanaf zondag 7 mei 2017 nu ook voorlezen aan je kinderen.

Loes en Jacqueline
Loes en Jacqueline

De opbrengst van de boekjes gaat -voor een heel groot gedeelte- naar de kinderen in Oeganda! Naar de “Uganda Child Care Foundation” om precies te zijn, zodat deze kinderen verzekerd zijn van een lekkere maaltijd op school.
Oeganda
Het gezin van Jacqueline is zeer nauw betrokken bij deze organisatie. Jaarlijks bezoeken de kinderen van het kinderkoor Mwangaza Nederland, en Loes en Jacqueline ondersteunen de kinderen tijdens hun bezoek aan Nederland! “Het is echt heel bijzonder, want deze kinderen kijken natuurlijk hun ogen uit in Nederland. Schoon drinkwater uit de kraan, douche en zelfs in het toilet?!”
Zeeland met kinderen
Het klikt met dames. Ik vind ze leuk!
Ze spreken beiden zacht en zeer bescheiden. Beiden zijn ook in het bezit van een groot hart. Loes -als 17-jarige puber- heeft echt oog voor maatschappelijke problematiek. Ze sluit haar ogen niet, en zet zichzelf met hart en ziel in voor “Loesje&Lientje.”
Het boekje kost trouwens E4,50 en is vanaf volgende week te bestellen via Facebook. Klik <<HIER>> om meer te lezen!
Wat ik nog heel leuk vind om te vertellen is dat deze dames NIET uit Zeeland komen, maar uit Dordrecht. Waarom is Loesje eigenlijk een Zeeuws meisje, vroeg ik ze?
“Wij houden van Zeeland en komen hier al jaren,” zegt Jacqueline. Ze hebben bewust gekozen voor Zeeland, omdat het Zeeuwse meisje een begrip is in Nederland!
“Wanneer ik zeg ‘Drents meisje’, spreekt dat toch minder tot de verbeelding?”
Samen met de eigenaresse van Hotel aan de Dam, het hotel speelt een grote rol in het boekje!
Samen met de eigenaresse van Hotel aan de Dam, het hotel speelt een grote rol in het boekje!

Op zondag 7 mei 2017 om 12.00 uur is de boekpresentatie op de grote boekenmarkt in Middelburg (de Markt)!
Ik ga natuurlijk kijken en een exemplaar van “Loesje&Lientje en de Zeeuwse kappen-bende” aanschaffen! Diezelfde avond ontving ik een verassing in mijn mailbox. Zeeuwse Loesje met een heel leuk t-shirt, speciaal voor ons getekend! LIEF!
Loesje & Lientje
Festivals Zeeland